Obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Drave u Varaždinu Foto: VV arhiva / ilustracija

Obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Drave u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 22.9.2019. u 21:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

I ove nas godine 23. rujna s početkom u 19:30 sati u multimedijalnoj dvorani palače Herzer u Varaždinu očekuje obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Drave u organizaciji Grada Varaždina i Sveučilišta Sjever, a u partnerstvu s Gradskim muzejom Varaždin.

- Cilj ovakvog obilježavanja Međunarodnog dana rijeke Drave je promicanja zaštite i razvoja prirodnih i kulturnih vrijednosti dravske regije, kao i senzibiliziranje varaždinske javnosti o ovoj temi. Rijeka Drava, iako je međunarodna rijeka, izvire u Italiji, a protječe kroz Sloveniju, Austriju, Mađarsku, ponajviše naša hrvatska, jer većim djelom svog toka protječe upravo kroz Republiku Hrvatsku – rekla je koordinatorica događaja doc.dr.sc. Lovorka Gotal Dmitrović.

U prigodnom programu sudjelovat će udruge koje djeluju na području Grada Varaždina, a kojima je rijeka Drava u fokusu zanimanja. Tako će javnost imati priliku čuti o akcijama "Dan na Dravi", Zelena čistka i "VukoVaraždin", a Sveučilište Sjever će prezentirati smjer Ambalaža, recikliranje i zaštita okoliša u sklopu kojega će studenti, između ostalog, proučavati važnost očuvanja okoliša.

Naravno, obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Drave i ove godine završava otvaranjem izložbe. Ove godine kroz likovne radove predstavit će se autorica Marija Vuković. Izložba će za javnost biti otvorena do 29. rujna. Događaj je besplatan i otvoren za javnost.

MDR_Drave_2019_-_plakat.jpg