Obilježavanje Europskog dana jezika 26. rujna na Franjevačkom trgu Foto: Udruga EKULT

Obilježavanje Europskog dana jezika 26. rujna na Franjevačkom trgu

Varaždinske vijesti | 18.9.2020. u 15:40h | Objavljeno u Društvo

U subotu 26. rujna, od 10 do 13 sati, na Franjevačkom trgu u Varaždinu obilježit će se, 11. put zaredom, Europski dan jezika.

U projekt obilježavanja uključene su osnovne škole s područja grada Varaždina - I., II., III., IV., V., VII. Osnovna škola, te osnovne škole s područja Varaždinske županije - Osnovna škola Cestica, Radovan, „A.K.Miošića“ Donja Voća, Petrijanec, „Vladimir Nazor“ Sv. Ilija, Breznički Hum, Tužno, „I.K.Sakcinskog“ Ivanec, Srednja gospodarska škola Varaždin i OŠ Vidovec.

- Višejezično obrazovanje sve više dobiva na važnosti. U smjeru istog obilježava se Europski dan jezika s naglaskom na njemački jezik. Njemački jezik važan je za Varaždinsku županiju kako zbog geografskog položaja na kojem se ona nalazi tako i zbog gospodarstva. U podučavanju naglašen nam je komunikativni pristup usmjeren na govornu komunikaciju i aktivnu uporabu njemačkoga jezika koja je vrlo važna pogotovo u našem podneblju - ističu organizatori obilježavanja Europskog dana jezika, Udruga „Europski kulturni krug- EKULT“ - Udruga za popularizaciju njemačkog jezika na području Republike Hrvatske.

Program vezan uz obilježavanje ovog dana odvija se pod motom „Deutsch ist nah!“, a osmišljen je kroz prezentaciju suvenira koje su izradili učenici nabrojenih škola sa simbolima Republike Njemačke i kratkog zabavnog programa.