NOVA UDRUGA Osnovana je Udruga za sport i rekreaciju Kaniža Foto: Grad Ivanec

NOVA UDRUGA Osnovana je Udruga za sport i rekreaciju Kaniža

Varaždinske vijesti | 11.4.2018. u 13:19h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U subotu, 7. travnja, osnovana je Udruga za sport i rekreaciju Kaniža. Nova civilna udruga na području grada Ivanca osnovana je na skupštini koju je vodio predsjednik Radnog predsjedništva Zdravko Križek, a kojoj se odazvalo 24 mještana mlađe i srednje generacije.

Za predsjednicu je jednoglasno izabrana Nikolina Bujanić, dopredsjednik je Davor Vrček, tajnica Valentina Hehet Ernoić, a blagajnik Siniša Jakopec. U Izvršni odbor imenovani su i Tomislav Geček, Anica Putar Novoselec i Ervin Jagetić.

Predsjednica N. Bujanić nazočne je upoznala sa Statutom USR-a i predstavila logo udruge.

- Glavni cilj osnivanja udruge jest masovno uključivanje građana Kaniže svih generacija u razne sportske, rekreacijske, edukacijske, kulturne i druge aktivnosti usmjerene poboljšanju kvalitete njihova života, zdravlja i tjelesne kondicije – naglasila je nova predsjednica te, među ostalim, najavila i rad u sekcijama, sudjelovanje USR-a na igrama u Vukosavljevici, Poljani i Salinovcu, na raznim turnirima, na festivalu ženske rekreacije i u akciji Kretanje - zdravlje itd.

Čestitke domaćinima u ime Grada Ivanca uputila je predsjednica Gradskog vijeća Ksenija Sedlar Đunđek te istaknula zadovoljstvo što je osnivanje USR-a ujedno prvi službeni skup održan u novom društvenom domu. Novoj udruzi čestitke su uputili i županijska vijećnica Katica Levanić te predsjednici DŠR-a Salinovec i Lančić – Knapić Stjepan Hudoletnjak i Vinko Harjač te susjedima ponudili svoju potporu i iskustva.

Skupština, održana u ugodnoj i opuštenoj atmosferi, u istom je tonu nastavljena i nakon radnog dijela, a svime time je društveni dom u Kaniži – iako još nije posve dovršen - i službeno počeo „živjeti“ i ispunjavati funkciju zbog koje je i sagrađen.

Udruga_za_sport_i_rekreaciju_Kaniza_2.jpg