Nažalost ništa: bez proslava Praznika rada na Grebengradu i u Varaždinskim Toplicama Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Nažalost ništa: bez proslava Praznika rada na Grebengradu i u Varaždinskim Toplicama

J.Š./IHR | 22.4.2020. u 17:18h | Objavljeno u Društvo

Već smo pisali kako Varaždinci ove godine neće imati tradicionalnu proslavu Međunarodnog praznika rada na Dravi, zbog aktualne situacije nastale pandemijom koronavirusa i mjera kojima se zabranjuje okupljanje građana.

- Ove godine bez tradicionalne proslave Međunarodnog praznika rada na Dravi

No, među prvima proslavu 1. svibnja na igralištu "Šumica" na Dugom vrhu među prvima je otkazala Općina Kneginec Gornji, u kojoj je otkazan i festival “Poišči kaj”, ali i koncerti koje su organizirali uz Dan općine.

I iz Grada Novog Marofa kažu kako će i oni najvjerojatnije odgoditi sva događanja koja im uskoro slijede, pa se tako neće održati ni tradicionalna proslava Međunarodnog praznika rada na Grebengradu.

- Grad Novi Marof TZ Novog Marofa financiraju podjelu graha, dok su članovi Planinarskog društva zaduženi za njegovu podjelu. Vidjet ćemo kakva će biti situacija vezana uz epidemiju koronavirusa i naputke Nacionalnog stožera civilne zaštite, no zasad mogu reći da ćemo ove godine proslavu najvjerojatnije odgoditi - rekao je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač, koji kaže da ni proslava Dana Grada Novog Marofa 13. lipnja sigurno neće biti ista.

U Varaždinskim Toplicama Međunarodni praznik rada uobičajeno se slavio aktivnostima udruga koje su organizirale prigodno druženje i okupljanje građana, uz potporu Grada.

- Naša procjena je da će aktualne mjere opreza biti na snazi do kraja ovog mjeseca. Zbog zabrane okupljanja u grupama, zabrane napuštanja mjesta prebivališta te naloženih mjera socijalnog distanciranja svoje ćemo građane, u svrhu zaštite njihovog osobnog zdravlja i zdravlja bliskih im osoba, pozvati da 1. svibnja proslave u krugu svoje najuže obitelji - rekla je Dragica Ratković, gradonačelnica Varaždinskih Toplica.

Ističe da će biti prilika za zajednička druženja i prigodna obilježavanja proslava praznika rada, kada se situacija normalizira.

- U ovom trenutku zdravlje građana i sigurnost lokalne zajednice najviši su mogući prioritet - poručila je.