Natjecanjem „Plitvička rapsodija“ započelo je 15. izdanje Hrvatskog kuharskog kupa

J.Š./Varaždinske vijesti | 4.3.2020. u 08:12h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Natjecanjem 1. kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom „Plitvička rapsodija“ započelo je petnaesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa. Kulinarsko natjecanje u prekrasnom okruženju Nacionalnog parka Plitvička Jezera održano je po drugi puta u organizaciji NP Plitvička jezera i Hrvatskog kuharskog saveza.

Ova dvodnevna manifestacija započela je u petak, 28. veljače kada su sudionici nakon kratkog posjeta Nacionalnom parku počeli pripremali svečani menu od tri slijeda na zadane namirnice. Zadatak je bio pripremiti hladnu platu od pastrve, čvaraka, svježeg sira i obavezne garniture od povrća, toplo glavno jelo od janjećeg buta, krumpira, kelja i vrganja te desert od rogača, jabuka, čokolade i meda. Nezahvalna dužnost ocjenjivanja rada u kuhinji i pripremljenih jela pripala je Miroslavu Dolovčaku, Draganu Viskoviću, Marinku Jurešiću i Berislavu Lackoviću, članovima Sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza.

Pobjedu u ukupnom poretku ostvarili su Tomislav Greganić i Marela Hudoletnjak iz zagrebačkog hotela The Westin. Zagrebački tandem pobijedio je u svakoj kategoriji te su svojim kreacijama oduševili goste u sklopu svečane večere. Drugo mjesto ukupnog poretka osvojio je Antonio Bukvić uz pomoć Predraga Zrilića predstavljajući Udrugu kuhara i slastičara Bilogore, dok je Dinku Tomašiću i Dini Veseliću iz varaždinske tvrtke Gastrocom pripalo treće mjesto.

U sklopu svečane večere, najbolje je proglasila Dragana Franjković, predstojnica podružnice hotelijerstva i ugostiteljstva Nacionalnog parka Plitvička Jezera uz pomoć spomenutih članova ocjenjivačkog suda.

Hrvatski kuharski kup nastavit će se već 11. ožujka u Solinu, a slijede natjecanja u Vinkovcima, Pregradi i Bjelovaru.

Galerija slika