Nakon hodočašća izlet u Crikvenicu, pa druženje s prijateljima iz „Zarje“

vv | 6.9.2016. u 15:43h | Objavljeno u Društvo

Članovi Udruge zdravog življenja  „Obiteljski klub“, koja djeluje na području Varaždinske županije,  bili su predzadnje nedjelje u kolovozu na hodočašću u Svetištu Majke Božje Trsatske u Rijeci.

Četrdesetak članova okupilo se već prije pet sati te su zajedno sa svojim obiteljima i prijateljima krenuli autobusom put Rijeke.

- Pratilo nas je promjenljivo vrijeme, koje je postalo sunčano i ljetno kada smo stigli u Rijeku gdje smo obišli Svetište Majke Božje Trsatske, uživajući u miru i blaženstvu samog mjesta te upijajući posebno ozračje ovog najstarijeg hrvatskog marijanskog svetišta. Tu smo imali i mogućnost razgledanja vrlo vrijedne i posebno čuvane riznice u Franjevačkom samostanu, a prisustvovali smo i svetoj misi te pohodili križni put u sklopu svetišta - veli Branko Pagadur, voditelj hodočašća i voditelj Obiteljskog centra Varaždinske biskupije, napominjući da se cjelokupni izlet odvijao uz podršku i blagoslov varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka.

Drugi dio terapijskog druženja, kako dodaje, bio je posjet Crikvenici. Uz odmor i opuštanje, neki su se i okupali na gradskoj plaži.

- Vrijeme je proletjelo u dobroj atmosferi, prekrasnom vremenu i ugodno toplom moru. Na povratku večerali smo u Ravnoj gori u restoranu „Breza“ i uz pjesmu nastavili svoj povratak u Varaždin - veli Pagadur.

Nakon hodočašća i izleta u Crikvenicu, članovi Udruge zdravog življenja  „Obiteljski klub“ u sklopu svog redovnog sastanka ugostili su prijatelje iz Društva „Zarja“ iz  Lendave s kojima se već drugu godinu druže za vrijeme Špancirfesta.

- Druženje je proteklo uz domjenak, ali i izmjenu iskustava u oporavku alkoholnih ovisnika i njihovih obitelji. Zajedno s prijateljima iz Slovenije obišli smo Špancirfest i uživali u gradskoj vrevi tokom  međunarodno priznate godišnje svečanosti  u Varaždinu - veli Zemira dr. Medved, voditeljica odjela psihijatrije varaždinske Opće bolnice.

Označeno u