"Najsestri" Boženi Kapitarić čestitao međimurski župan Posavec Foto: Međimurska županija

"Najsestri" Boženi Kapitarić čestitao međimurski župan Posavec

Varaždinske vijesti | 14.2.2017. u 20:32h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

- Nesebično davanje, humanost i empatija, temelj su svakog budućeg uspjeha koji je nemoguć bez puno odricanja, ali i bezbroj odrađenih sati rada koji su samo jedan od koraka prema ovakvom velikom priznanju - rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec u obraćanju "Najsestri 2016." Boženi Kapitarić, za koju je priredio i poseban prijem.

Ova pomalo samozatajna, glavna medicinska sestra Centralne dnevne bolnice s kemoterapijom u Županijskoj bolnici Čakovec, povodom Svjetskog dana bolesnika 11. veljače proglašena je po drugi puta za "Najsestru". Angažiranost prema svakodnevnom poslu, trud oko pacijenata koji se susreću s velikim životnim izazovima njena je nit vodilja, a mnogo o njoj govori kako su je kandidirali skupina onkoloških pacijenata, Udruga medicinskih sestara Čakovec, Hematološko društvo te druge strukovne udruge i udruge pacijenata, dok ju je Hrvatska udruga pacijenata proglasila najboljom u zemlji.

Tijekom svoje dugogodišnje karijere i kontinuirane edukacije, napisala je i dva priručnika za osobe koje se svakodnevno bore s velikim životnim izazovima, a koje je ponekad teško prihvatiti. U svom radu Božena Kapitarić susretala se s raznolikim slučajevima, a tijekom rada postala je i članica Županijske lige protiv raka Čakovec, dok protekle četiri godine vrlo aktivno pomaže u Udruzi oboljelih i liječenih od karcinoma pluća.

Iako njeno zanimanje zapravo i nije samo zanimanje, već je to svojevrstan životni poziv, smatra da je dobivanje ove nove pohvale svojevrsna kruna karijere. Uz zahvalu županu i Međimurskoj županiji na dugogodišnjoj podrški, naglasila je kako će i u budućim radnim danima svoje karijere pokušati biti još veća potpora i oslonac svojim pacijentima s kojima se svakodnevno susreće i s kojima provodi vrijeme.