Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Vjeran Radelić uručio je polaznicima potvrde o sudjelovanju te vijače kao poklon

FOTO: Završile Zimske sportske aktivnosti učenika

| 10.1.2016. u 13:57h | Objavljeno u Sport

Podjelom priznanja i poklona jučer je u varaždinskoj sportskoj dvorani u Graberju završio projekt Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, „Zimske sportske aktivnosti učenika“. Uz potporu Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina, 300-injak učenika nižih razreda sedam varaždinskih osnovnih škola deset se dana družilo upoznavši osnove 16 sportova.

Potvrde o sudjelovanju te vijače kao poklon, mališanima je uručio zamjenik gradonačelnika Varaždina Vjeran Radelić, koji je istaknuo da su zimske sportske aktivnosti učenika odličan projekt u kojem je djeci i njihovim roditeljima predstavljeno 16 sportova.

- Prošlo je oko 300 djece i ovo je njihov početak upoznavanja sportova i možda se odluče trenirati neki od njih. Imamo puno klubova, Zajednica je aktivna, potičemo amaterski sport i ova djeca će jednog dana biti budućnost varaždinskog sporta - rekao je Radelić.

Među učenicima, koji su dio igre kod kuće ili na snijegu za zimskih praznika zamijenili sportskim aktivnostima, su i Dijana Posavec Kovač iz Druge osnovne škole i Mark Bengeri iz Prve osnovne škole. Dijana je rekla da joj je najbolje bilo na ritmičkoj gimnastici, sportskoj gimnastici i cheerleadingu te da su neki sportovi bili naporniji, a neki zabavniji. Marku se najviše svidjela košarka i rukomet, a košarku želi nastaviti trenirati.

Na podršci u projektu, koji je proveden treću godinu zaredom, iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina zahvaljuju ravnateljima škola i učiteljicama razredne nastave te roditeljima, djedovima i bakama koji su djecu pratili na sportske aktivnosti.

U realizaciju projekta bilo je uključeno svih sedam varaždinskih osnovnih škola, a sportski dio provodili su treneri dvadesetak varaždinskih sportskih klubova, članica Zajednice. Od 28. prosinca 2015. do 9. siječnja 2016. godine u „ponudi“ je bilo čak šesnaest sportova.

Uz već uobičajene sportove poput odbojke, tenisa i stolnog tenisa, košarke, rukometa, nogometa i atletike, u ponudi su i bili i ples, mažoret, cheerleading, borilački sportovi poput karatea i taekwondoa, ali i sportska i ritmička gimnastika, baseball i šah. Sportske aktivnosti u potpunosti su bile besplatne za osnovnoškolce, a svaki učenik sam je birao kojim sportom se želio baviti.

Galerija slika