Najbolji hrvatski kuhari ponovno na Danima hrvatskog kulinarstva u topličkoj Minervi

Napisao/la: MGA/VV -

Dani hrvatskog kulinarstva ponovno se vraćaju u Hotel Minervu u Varaždinskim Toplicama. Od ponedjeljka, 18. studenog pa do petka 22. studenog najbolji hrvatski kuhari, slastičari, ali i učenici strukovnih škola iz smjerova kuharstva i slastičarstva pokazat će svoje znanje kroz natjecanja u dvadeset kategorija. Osim natjecanja, na Danima hrvatskog kulinarstva svakodnevno od 17:00 sati će se održavati i besplatne radionice za sve zainteresirane amatere, ali i one s predznanjem u kulinarstvu i slastičarstvu.

Iako Dani hrvatskog kulinarstva službeno počinju u ponedjeljak, 18. studenog i to prvim natjecanjem unutar Kamelija kupa – natjecanja za učenike, mnogi će se kulinarski stručnjaci u Hotelu Minerva okupiti već u nedjelju, 17. studenog na WORLDCHEFS seminaru za suce kojeg vodi svjetski poznati kulinarski sudac i savjetnik, Carlo Sauber iz Luxembourga.

Ponedjeljak, prvi natjecateljski dan, rezerviran je za učenike koji sudjeluju na Kamelija kupu, a slatko poslijepodne pripast će natjecanjima u slastičarskim kategorijama. Posebna poslastica stiže nam u 17:30 kad svi zainteresirani mogu u Hotelu Minervi za samo 20 kuna popiti kavu i pojesti tortu pripremljenu na temu nautika za slastičarsko prvenstvo Hrvatske i Kamelija kup. Od 17:15 pa do 19:30 na rasporedu su besplatne radionice za sve one koji žele naučiti o a la carte desertima, osnovnim tehnikama izrade pizze i slasticama bez glutena.

Prvi dio utorka ponovno posvećujemo mladim budućim kulinarskim profesionalcima u Kamelija kupu, a kroz dan snage će odmjeriti i njihovi stariji kolege i to u nekoliko različitih kategorija. Besplatne radionice bavit će se dekoriranjem torti, slastičarskim dekoracijama, tortom Istrianom, ali i primorskom maneštrom. U 20:30 proglasit ćemo i Slastičarskog prvaka Hrvatske.

Kuhari natjecatelji u srijedu će se natjecati u pet kategorija, dok će kulinarske radionice obraditi teme bučinog ulja i njegove primjene u kulinarstvu i osnove kulinarske artistike – rezbarenja voća i povrća. 

Četvrtak nam donosi nacionalnu selekciju za kontinetalno natjecanje za kvalifikaciju na najprestižnije individualno svjetsko kulinarsko natjecanje – Bocuse d'Or koje se svake dvije godine održava u Lyonu u Francuskoj. Hrvatski će predstavnik biti proglašen nakon cijelodnevnog natjecanja u kuhinji Hotela Minerva.
Atraktivnog sadržaja neće manjkati budući da se u četvrtak održava i kulinarska artistika, odnosno carving uživo, ali i natjecanje u kategoriji Mistery box odnosno kuhanje obroka sa sastojcima koje će kuhari saznati na licu mjesta. Svi zainteresirani mogu posjetiti besplatne radionice na temu osnova puhanog i vučenog šećera te crvenog mesa i njegove primjene u kuhinji od 17:00 sati.

Dani hrvatskog kulinarstva i ove će godine proglasiti Kuharskog prvaka Hrvatske kao i predstavnika Hrvatske na Bocuse d'Or europskoj selekciji. Na ovom će se vrhunskom kulinarskom susretu najboljih kuhara Hrvatske uistinu pronaći za svakoga po nešto, bili oni natjecatelji, promatrači ili samo zaljubljenici u kvalitetnu kuhinju i hrvatsku kulinarsku baštinu. Detaljniji program Dana hrvatskog kulinarstva možete pronaći na https://kuhar.hr/novosti/natjecanja/dani-hrvatskog-kulinarstva-2019

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.