Urbanovou znaku epidemioloških mjera: ove godina bez središnjeg događaja - Festivala Pušipela

J.Š./ Varaždinske vijesti | 23.4.2021. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

U nešto skromnijem obliku s naglaskom na epidemiološke mjere i očuvanje zdravlja svih ljubitelja vinske kapljice održat će se Urbanovo iako bez središnjeg događaja, Festivala Pušipela, odnosno sajma vina, vinarske i vinogradarske opreme - najavljeno je prošlog tjedna na konferenciji za medije u prelijepom okruženju Vinske kuće Hažić.

Individualni program svake vinarije

Okupljenima su se obratili David Štampar, predsjednik Društva vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“ Štrigova te Rudi Grula, direktor TZ Međimurske županije. Peto međunarodno ocjenjivanje vina održat će se početkom svibnja, točnije 3. i 4. svibnja. Vinari svoje uzorke mogu donijeti u kuriju Terbotz, 27. travnja od 17 do 20 sati. Uzorci se mogu poslati i poštom na adresu, Općina Štrigova, Štrigova 87, 40312 Štrigova. Svečanom svetom misom, vinari i vinogradari će proslaviti i svog nebeskog zaštitnika, sv. Urbana. Misa će se slaviti u kapelici u Svetom Urbanu u 19 sati. Ono što posebno veseli ljubitelje vinske kapljice, otvoreni podrumi će se ipak održati. Vinari će otvoriti svoja vrata od 3 do 6. lipnja, a svaka od vinarija osmislit će svoj individualni program od vođenih degustacija do uživanja u sljubljivanju hrane i vina.

Sve ovisi o epidemiološkoj slici

David Štampar u svom obraćanju izjavio je kako će se detaljan program objaviti dva tjedna prije održavanja manifestacije „Otvoreni podrumi na međimurskoj vinskoj cesti“.

- Postoji veliki interes za manifestaciju Urbanovo i nadam se da će se jedan oblik Urbanovog ipak održati, sve ovisi naravno o epidemiološkoj slici. Urbanovo je prepoznatljiv događaj u hrvatskim okvirima. Ove godine naglasak ćemo staviti na sigurnost, a tek onda na kvalitetu vina. Turistička zajednica Međimurske županije podržava organizaciju u ovom obliku. Molimo držite se svih propozicija koje ćemo objaviti - među ostalim je rekao Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije.

Označeno u