Nagrađeni dokumentarac Nevena Hitreca "Povuci-potegni" premijerno u Varaždinu Foto: Ilustracija

Nagrađeni dokumentarac Nevena Hitreca "Povuci-potegni" premijerno u Varaždinu

VV | 19.11.2020. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

Jedna obitelj, devetogodišnje dijete i loš obrazovni program. Dječji radni stol pozornica je tragikomične obiteljske drame. Tko će prvi puknuti pod bremenom "znanja"? Brižni roditelji ili njihovo samoživo dijete?

Riječ je o novom dokumentarcu Nevena Hitreca "Povuci-potegni" čija će se premijera u Varaždinu održati sutra, u petak, 20. studenog u 18 sati u Kinu Gaj.

- Zanimalo me kako loš hrvatski obrazovni sustav utječe na obitelj, kada se umorni roditelji nakon svog radnog vremena moraju suočiti s novim radnim vremenom, onim pedagoga i nastavnika svojoj djeci. Uvjet je bio i naći inteligentno i svojeglavo dijete koje pruža stalan otpor tim naporima svladavanja gomile, ponekad vrlo apsurdnog gradiva. Tražio se pravi predstavnik svoje generacije, kome su tablet i mobitel važniji od svega - rekao je redatelj filma Hitrec.

Na filmskom festivalu Jugoistočne Europe SEE u Parizu film "Povuci-potegni" osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film, a u međuvremenu je prikazan u programima ovogodišnjih izdanja Mediteran Film Festivala i ZagrebDoxa gdje je imao i svoju hrvatsku premijeru.

Ulaznice za projekciju filma "Povuci-potegni" mogu se nabaviti na blagajni Kina Gaj sat vremena prije početka projekcije. Cijena ulaznice je 15 kuna.