Na Tijelovo misno slavlje u katedrali i svečana Tijelovska procesija ulicama Varaždina

V.V. | 30.5.2018. u 18:20h | Objavljeno u Društvo

Na svetkovinu Tijelova, u četvrtak 31. svibnja, mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup, predvodit će misno slavlje u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu s početkom u 10 sati. Nakon euharistijskog slavlja uslijedit će svečana Tijelovska procesija ulicama grada Varaždina.

U slavlju će sudjelovati svećenici i vjernici župa grada Varaždina, među kojima će već tradicionalno biti i prvopričesnici u bjelini i krizmanici. Proslava će se zaključiti povratkom procesije u katedralu i završnim blagoslovom.

Na svetkovinu Tijelova, punim nazivom svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove, katolici se podsjećaju da je Isus ostao trajno prisutan u svojoj Crkvi po sakramentu euharistije u Presvetom Oltarskom Sakramentu

Od pontifikata pape Ivana XXII.(14. st.) ova svetkovina slavi se procesijom u kojoj se u pokaznici nosi Tijelo Kristovo. Noseći Tijelo Kristovo u svečanoj povorci i blagoslivljajući njime ne samo one nazočne već cijeli svijet, katolici se u isto vrijeme podsjećaju kako oni sami svojim životom moraju biti žive pokaznice i biti izvor blagoslova za svijet, pokazijući da kao hodočasnici, stupaju za Kristom prema konačnom cilju svoga života.

Označeno u