Na Regionalnom natjecanju u Kotoribi varaždinske mažoretkinje osvojile 28 medalja

Varaždinske vijesti | 9.3.2020. u 20:20h | Objavljeno u Društvo

Varaždinske mažoretkinje jučer su se okitile mnoštvom medalja na Regionalnom natjecanju zvučnog imena Prvi i Viši Korak, koje je u Kotoribi organizirao Hrvatski Mažoret Savez. Varaždinke su nastupile u velikom broju te ukupno pokupile 28 medalja.

- Riječ je o natjecanju koje provodimo unatrag nekoliko godina, a pokazalo se vrlo efikasnim – napominje predsjednik HMS-a Alen Šćuric i dodaje kako je ovo prvenstvo u Kotoribi organizirano za Središnji dio Hrvatske.

- 14. ožujka će uslijediti natjecanja u Biogradu na moru za Zapadnu i Južnu Hrvatsku, te 21. ožujka u Đakovu za Istočnu Hrvatsku. Prilika je to da svim zainteresiranim mažoretkinjama članicama našeg Saveza bez obzira na dob omogućimo nastup kako bi i timovi koji vježbaju, i mi iz Saveza, imali uvid u aktivnosti mažoretkinja i njihovo zalaganje, ali i ono što je najvažnije da se zajedno družimo i razmijenimo iskustva – zaključuje predsjednik HMS-a.

Prilikom otvaranja ovoga Regionalnog natjecanja na kojem je nastupilo 300-njak mažoretkinja, predsjednik HMS-a Alen Šćuric posebno je istaknuo zadovoljstvo povratkom Varaždinki nakon nekoliko godina izbivanja ponovo u matični Hrvatski Mažoret Savez, kojeg je kao Hrvatsku Udrugu Mažoretkinja HUM 1994. godine osnovao Varaždinac Anđelko Zorković, ujedno osnivač i dugogodišnji predsjednik Varaždinskih mažoretkinja. A da se vrijeme provedeno na proteklim treninzima djevojčicama i djevojkama u uniformama boja grada Varaždina itekako isplatilo, svjedoče i fotografije nedjeljne berbe medalja u Međimurju - ukupno 18 zlatnih, 8 srebrnih i 2 brončane.