Na proljeće prvi festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije

J.Š./Varaždinske vijesti | 31.12.2018. u 10:35h | Objavljeno u Društvo

Na kraju godine, kada se zbrajaju rezultati učinjenog i rade planovi za sljedeću godinu, Skupština Udruge nordijskog hodanja i pješačenja „Drava“ Varaždin donijela je odluku o organizaciji 1. festivala nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije.

Nakon niza uspješno organiziranih događanja s ciljem popularizacije nordijskog hodanja kao najefikasnijeg oblika kretanja s naglaskom na boravak u prirodi u svrhu poboljšanja zdravlja i kvalitete života, Festival će se održati početkom travnja 2019. godine u Trakošćanu.

Događaj će uz prateće sadržaje realizirati nordijsko hodanje i hodanje oko Trakošćanskog jezera na stazama duljine 10 kilometara, pet kilometara, 2,5 kilometra ili jednog kilometra ovisno o željama i fizičkoj spremnosti sudionika, a neovisno o starosnoj dobi.

- Poseban poziv upućen je roditeljima s djecom. Za njih, uz primjerene staze, pripremamo i posebne sadržaje. Uvjereni smo da će spoj povijesti, tradicije, kulture, gastronomije, rekreacije i prirodnih ljepota bisera Hrvatskog zagorja privući brojne zaljubljenike u prirodu i kretanje iz naše, ali i ostalih županija u kojima je nordijsko hodanje postala svakodnevna aktivnost, a to su Primorsko-goranska, Karlovačka, Međimurska, Zagrebačka i Istarska županija te Grad Zagreb - kažu organizatori i dodaju da su motivacija, iskustvo, kreativnost i entuzijazam njihovih članica i članova u suradnji s brojnim institucijama i uz pomoć sponzora garancija dobre zabave, druženja, kretanja i rekreacije.