Na placu u subotu 8. festival tikvi: rekorderka ima više od 300 kg

| 27.10.2020. u 18:02h | Objavljeno u Društvo

Na varaždinskome placu se u subotu, 31. listopada, od 9 do 12 sati održava 8. Festival tikvi.

Savijače od maka i tikve, zlevanke, gibanice, pite, kruh i pogače od tikve samo su dio iz ponude koja će se nuditi na događaju. Posjetitelji će moći uživo promatrati i kako se od tikve, ali i raznog drugog povrća, izrađuju dekoracije.

Varaždinski plac ističe se najbogatijom ponudom bučinih ulja u regiji jer nudi ga gotovo 30 stalnih zakupnika koji posjeduju važeće certifikate o porijeklu i kvaliteti. Povodom Festivala tikve Gradska tržnica tradicionalno organizira i školski natječaj za izbor najljepše tikve u kojemu ove godine sudjeluju varaždinske IV. i V. Osnovna škola te Centar Tomislav Špoljar. Tikve donira Uslužna uljara Presečki, kreativni radovi mališana bit će izloženi na Festivalu, a najbolji će sudionici biti nagrađeni vrijednim nagradama Gradske tržnice.

- Festival tikve se na varaždinskome placu održava osmi puta i jedan je od najatraktivnijih, možda najviše zbog toga jer posjetitelji mogu svjedočiti nesvakidašnjem prizoru, golemim tikvama. Ove godine na tržnici je izložena rekorderka iz Novske, teška preko 300 kilograma. Pozivaju se stoga svi ljubitelji tikve i tikvinih delicija da ne propuste ovogodišnje izdanje i još jednu dobru atmosferu subotnjeg prijepodneva "vu Varaždinu na placu" - poručuju organizatori.