Na kršćanskom sastanku Jehovinih svjedoka kršteno i osam osoba

Varaždinske vijesti | 28.5.2019. u 08:15h | Objavljeno u Društvo

Jehovini svjedoci sa sjeverozapadnog područja Hrvatske su u nedjelju, 26. svibnja, održali jednodnevni kršćanski sastanak s temom: „Budi jak!“. Skup se održao u Areni Varaždin. Program je naglasio koliko je važno da kršćani u današnje vrijeme gaje snažnu vjeru u svog Stvoritelja, koji ih nagrađuje dajući im snage da se nose s današnjim izazovima u sve stresnijim vremenima.

Razmatrani su primjeri vjernih biblijskih ličnosti iz prošlosti koji su u svojim okolnostima pokazivale veliku hrabrost, kao što su Jošua, Kaleb, David, Jaela, apostol Pavao a naročito Božji sin Isus Krist. Program je govorio o tome kako kršćani danas mogu pokazivati osobinu hrabrosti u obitelji, u školi, na poslu i u sredini kojoj žive.

- Izneseni govori ohrabrili su naročito mlade i bračne parove da podupiru Božju vrhovnu vlast u svakodnevnom životu te da budu nepokolebljivi u vjeri i jaki. Izneseni su vrlo korisni savjeti kako pokazivati hrabrost kada se nađemo pod pritiskom da postupamo na nekršćanski način. Naglašena je važnost oslanjanja na Boga u molitvi i važnost razvijanja ljubavi prema bližnjima. Razmotrene su i nagrade koje donosi razvijanje hrabrosti - rekli su organizatori.

Program je, kao i uvijek, bio otvoren za javnost, te su se na poziv da prisustvuju odazvali i brojni zainteresirani građani i mještani. U sklopu programa organizirano je i krštenje te je kršteno osam osoba.

Inače, Jehovini svjedoci su kršćanska vjerska organizacija koja djeluje u preko 240 zemalja diljem svijeta te broji preko osam i pol milijuna pripadnika. Jednom godišnje održava se obilježavanje godišnjice Kristove smrti, čemu je ove godine prisustvovalo preko 20 milijuna osoba.

Označeno u