Movember 2020 u Centru T. Špoljar: Ako maske možemo nositi mi – onda mogu svi! Foto: COO T. Špoljar

Movember 2020 u Centru T. Špoljar: Ako maske možemo nositi mi – onda mogu svi!

Varaždinske vijesti | 2.12.2020. u 20:14h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Od 2013. godine muškarci Centra za odgoj i obrazovanje "Tomislav Špoljar" Varaždin tijekom studenoga ponosno puštaju brkove svih boja i veličina kao svoj doprinos svjetskoj akciji puštanja brkova "Movember".

Ideja “Movembera” potječe iz 1999. godine kada je nekoliko muškaraca iz Australije započelo puštanjem brkova u studenom kako bi skrenuli pažnju zajednice na muškarce i njihovo zdravlje te informirali i educirali stanovništvo o raku prostate i raku testisa te važnosti brige za mentalno zdravlje muškaraca. S vremenom je počelo prikupljanje sredstava za istraživanje, liječenje i skrb za oboljele muškarce.

- Ove godine su muškarci Centra Tomislav Špoljar sakrili svoje brčine iza maski i time dali podršku svim zdravstvenim djelatnicima u našoj županiji uz želju da se svi bolesni vrate zdravi svojim obiteljima. Čak su i cure stavile maske s brkovima u znak podrške! Ako maske možemo nositi mi – onda mogu svi! A dečki su brkove spremili ispod maski, ne brinite... - poručio je ravnatelj Centra Marin Vučić.