Udruga Zora provela provela tri radionice s 14 mladih

vv | 9.3.2017. u 14:24h | Objavljeno u Društvo

Protekli i ovaj mjesec je u udruzi Zora vrlo aktivno, kao što i govori istoimeni projekt "Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu", u sklopu kojeg je održan edukacijsko mentorski program "Od ideje do akcije".

Točnije, provedene su ukupno tri radionice sa 14 mladih koji su kroz praktičan rad i mentorstvo naučili kako aktivno sudjelovati u društvu, pokretati i organizirati kampanje i akcije, surađivati s lokalnom zajednicom, poticati rad članstva i volontera i slično.

Upravo to i je svrha projekta koja se ogleda u omogućavanju kvalitetnih programa za uključivanje mladih u različita društvena polja, rješavanju pojedinih društvenih problema, unapređenju aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnoj zajednici te umrežavanju udruga i inicijativa mladih s područja Međimurske i Šibensko-kninske županije - koja se planira projektom.

U sklopu projekta, a uoči Dana žena, udruga Zora je u suradnji s volonterkama na radionici heklanja izrađivala kreacije od vune i konca uklopivši SOS brojeve kojima se žrtve mogu javiti u slučaju nasilja. Tom prigodom poručuju: "Nek se i vaš glas čuje za više istinskog uvažavanja, poštivanja, ljubavi i razumijevanja!" Dan ranije, Zora je također sudjelovala sa svojim kreacijama u multimedijalnoj dvorani Muzeja Grada Preloga na izložbi ručnih radova žena na temu cvijeća.

Prva sljedeća aktivnost jest edukacija izrade radio emisija u suradnji s Centrom za kulturu Čakovec, stoga ako se želite volonterski okušati u izradi edukativnih radio emisija na temu mladih, javite se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Termini su svaki petak do 7. travnja na Maloj sceni Centra za kulturu.

Ukoliko ste pak kreativni i oslikavanje vas više zanima, Zora je raspisala javni poziv idejnih rješenja za oslikavanje klupa u Perivoju Zrinskih na temu motiva Zrinskih, u sklopu građanske akcije „Klupice prijateljstva“. Cilj inicijative koja traje do 15. svibnja jest povezivanje građana kao volontera Međimurske županije kako bi zajedničkim snagama stvorili konkretna rješenja koja vode k poboljšanju života u lokalnoj zajednici, kroz aktivno građanstvo.

Projekt „Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu" provodi udruga Zora kao nositeljica sa partnerima udrugom mladih “Mladi u EU” iz Šibenika, Centrom za kulturu Čakovec i njihovim programom Kino za mlade, te suradnicima svih srednjim školama iz Međimurske županije a financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projekt „Klupice prijateljstva“ provodi udruga Zora u suradnji s Graditeljskom školom Čakovec i njenim Učeničkim domom te Gradom Čakovcem, a financira Regionalna zaklada za lokalni razvoj ZAMAH u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Označeno u