Mladi kuhari pripremali delikatese od bučinog ulja, purice z Bednje i varaždinskog zelja

Mladi kuhari pripremali delikatese od bučinog ulja, purice z Bednje i varaždinskog zelja Foto: Hrvatski kuharski savez

U organizaciji Udruge kuhara Varaždinske županije te pod vodstvom predsjednika Hrvatskog kuharskog saveza (HKS-a) Damira Crlenog, predsjednika Udruge kuhara Varaždinske županije Bojana Bohorča, Rotary Club Varaždina, Varaždinske županije i HotelaMinerva u Varaždinskim Toplicama, 6. prosinca, održana je Zlatna nimfa, tradicionalna kulinarska i turistička manifestacija na kojoj su se prezentirala i degustirala autohtona jela Varaždinske županije.

Zlatna nimfa ujedno je revija učenika trećih, drugih i prvih razreda za zanimanje kuhar, mentora u ugostiteljskim objektima, učenika osmih razreda VII Osnovne škole Varaždin i članova Udruge kuhara Varaždinske županije.

Ova kulinarska priredba započela je okruglim stolom na temu “Mladi u kulinarstvu - Moja karijera u turizmu“ u suradnji sa VII Osnovnom školom Varaždin te se nastavila izložbom proizvoda proizvođača autohtonih namirnica i vina Varaždinskog kraja obitelji Vitez, te kroz radionice na kojima su se prezentirali načini izrade Varaždinskoga klipiča, Trnovečke makovnjače, Vidovečkog gibanika i Koščićnjaka, a sve je završilo gastronomskim užitkom na svečanoj večeri.

Događanje je upotpunilo i revijalno te edukativno druženje mladih kuhara Varaždinske županije koji su gastro ponudu upotpunili svojim kreacijama i umijećem pripremivši hladne plate, glavna jela i deserte sa zadanim namirnicama, karakterističnim za varaždinsko podneblje. Tako su koristili bučino ulje i koštice za pripremu hladne plate, puricu z Bednje i Varaždinsko zelje obitelji Cafuk za glavno jelo, a u desertu su morali koristiti grožđe, med, orahe i mak. Za dobru zabavu pobrinuli su se Varaždinski Štigleci, KUD Vidovec i sastav Akordi koji su svojim raznovrsnim programom zabavljali 250 uzvanika ove večeri među kojima je bilo i dvadesetak gostiju hotela Minerva.

Cilj ove manifestacije je zajednički nastup učenika prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola Varaždinske županije, učenika osmih razreda osnovnih škola, mentora u ugostiteljskim objektima članova udruge kuhara Varaždinske županije koji sudjeluju na svjetskim kulinarskim natjecanjima te profesora kuharstva u okviru aktivnosti Hrvatskog kuharskog saveza, a u želji da se sačuvaju tradicionalne namirnice, stvaraju kreativna jela te da se povežu s proizvođačima domaćih namirnica, kulturno umjetničkim društvima i turistima Varaždinske županije.

Zlatna_nimfa_2016_01.JPG

Zlatna_nimfa_2016_02.JPG

Zlatna_nimfa_2016_04.JPG

Zlatna_nimfa_2016_10.JPG

Zlatna_nimfa_2016_11.JPG

Zlatna_nimfa_2016_16.JPG

Zlatna_nimfa_2016_18.JPG

Zlatna_nimfa_2016_26.JPG

Zlatna_nimfa_2016_27.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Video galerija

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.