Mladi filatelisti kao promotori turizma Varaždinske županije

V.V. | 30.9.2016. u 18:49h | Objavljeno u Društvo

U Županijskoj palači predstavljen je program XI. Škole mladih filatelista „Trakošćan 2016“ koja će održati 8. listopada 2016. godine u Trakošćanu. U ovogodišnjem programu Škole mladi filatelisti s područja Varaždinske, ali i drugih županija i država, imat će priliku predstaviti svoje radove, ali i naučiti još mnogo od stručnjaka.

Iznimnu važnost i značaj ovog događaja, kako za sam kraj i općinu Bednju tako i za Varaždinsku županiju, predstavio je zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

– Varaždinska županija već dugi niz godina podupire ovu manifestaciju koja nam je veoma bitna, prvenstveno zbog dva važna razloga. Kroz filateliju mladi uče o povijesti, jeziku, baštini i identitetu svojeg kraja, a s druge je strane bitno što se ova škola održava u jednoj našoj općini Bednja, koja je nažalost, ima lošu demografsku sliku, pa je stoga izuzetno važno da im se upravo kroz ovakve sadržaje pruži mogućnost edukacije i sudjelovanja – naglasio je zamjenik župana Kišić.

Predsjednik Kluba mladih filatelista iz Trakošćana Dino Murić predstavio je ovogodišnji program, koji dobiva i međunarodni karakter. Naime, osim naših sudionika, sudjelovat će i filatelisti iz susjednih zemalja, iz Slovenije, Češke, Mađarske i po prvi put iz Španjolske.

- Škola filatelije iz godine u godine je sve veći ambasador turizma Varaždinske županije, stoga zahvaljujemo na pomoći Županiji, Općini Bednja, Ministarstvu kulture, Hrvatskoj pošti, Dvoru Trakošćan i ostalim sponzorima bez kojih bi ova manifestacija bila teško izvediva - istaknuo je predsjednik Kluba Dino Murić dodavši kako je u proteklih deset godina kroz Školu filatelije prošlo oko 2500 djece.

Osim samih radionica, u sklopu XI. Škole, održat će se i zabavni programi - Vilinska bajka, roštiljada, „Kaj su jeli naši stari“, predstavljanje etnografske baštine bednjanskog kraja te još mnoštvo zanimljivih događaja. Spomenuta škola velika je promocija i samog Trakošćana, ali i općine Bednja upravo zato jer je zamijećen i znatan porast turista u vrijeme njena održavanja, što je svakako pozitivno, istaknuto je na predstavljanju programa.

Predstavljanju programa prisustvovali su i članovi Organizacijskog odbora Marija Kolačko i Milan Pavleković.