Mališani izrađivali pisanice na radionicama Likovnog udruženja Ludbreg Foto: Likovno udruženje Ludbreg

Mališani izrađivali pisanice na radionicama Likovnog udruženja Ludbreg

Varaždinske vijesti | 29.3.2018. u 11:51h | Objavljeno u Društvo

Likovno udruženje Ludbreg već je tradicionalno, ususret Uskrsu, organiziralo dvije uskršnje radionice pod nazivom "Ludbreška pisanica".

Prva se održala 17. ožujka u prostorijama društvenog doma Ludbreški Vinogradi u suradnji s Mjesnom organizacijom Crvenog križa Vinograda ludbreških i Vijećem mjesnog odbora Vinograda Ludbreških. Kroz radionicu je prošlo mnogo djece školske i predškolske dobi iz Ludbreških Vinograda i Ludbrega, kojima je bio osiguran pribor za rad im je bio osiguran. Stigli su i raditelji te djedovi i bake kojima, kod kojih kreativnosti također nije manjkalo. Druga radionica održala se u nedjelju 25. ožujka u prostoru Međugeneracijskog centra Ludbreg.

- Naglasak i svrha organiziranja ovakvih radionica je prvenstveno kvalitetno provedeno vrijeme mladih i djece kao i druženje s roditeljima, te njihovim djedovima i bakama, kao i tradicijsko obilježavanje Uskrsa, što nas u ovo ubrzano vrijeme uvelike treba podsjetiti. Pisanice su bile oslikane u najvećoj mjeri kombiniranim tehnikama, akrilom, hoby bojama - istaknula je Elvira Štabi, predsjednica Likovnog udruženja Ludbreg.

Radionice su dio projekta koji financira Grad Ludbreg, a pisanice nastale na radionicama mog se razgledati u izložbenom  prostoru hotela "Raj" Ludbreg od ponedjeljaka 26. ožujka pa sve do Uskrsa. Izložba je prodajnog karaktera.

uskrsna_radionica_ludbreg_2.jpg

uskrsna_radionica_ludbreg_3.jpg

uskrsna_radionica_ludbreg_4.jpg