Mali Topličanci svečano obilježili Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

J.Š./Varaždinske vijesti | 18.1.2019. u 15:36h | Objavljeno u Društvo

Na svečan su način učenici i učitelji topličke Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića obilježili jedan od najznačajnijih datuma novije hrvatske povijesti, Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Svi su prisutni, okupljeni u predvorju škole, na početku zapjevali pjesmu Moja domovina, a zatim je profesor povijesti i geografije Drago Ilić podsjetio na sve važnije događaje koji su prethodili tom važnom datumu, ali i na događaje nakon 15. siječnja 1992.

Naglasio je kako Europa prije 27 godina na današnji dan priznaje Hrvatsku te koje su države odigrale ključnu ulogu u tome. Laura Kanešić, učenica 8.r., pročitala je dio govora Franje Tuđmana koji je, između ostalog, poručio narodu: "Današnji dan bit će zlatnim slovima uklesan u cijelu četrnaestostoljetnu povijest hrvatskoga naroda na ovim prostorima..." Profesor je i posebno istaknuo ulogu branitelja na putu do priznanja koji je bio trnovit i prepun žrtava.

- Već tradicionalno u topličkoj školi obilježavamo ovaj važan dan jer da bismo razumjeli sadašnjost, moramo učiti i znati svoju povijest - poručuju iz škole.