Oslikan zid IV. OŠ Varaždin, Lunar i njegova kreativna ekipa razveselila cijeli kvart! Foto: Krešimir Đurić/IV. OŠ Varaždin

Oslikan zid IV. OŠ Varaždin, Lunar i njegova kreativna ekipa razveselila cijeli kvart!

VV | 15.5.2021. u 19:06h | Objavljeno u Društvo

Njegovi radovi krase Amsterdam, Atenu, Auckland, Berlin, Havanu, Lisabon, London, New York, Oslo, Pariz, Seoul i Tokio, a sada i zid dvorane IV. OŠ Varaždin!

Poznati hrvatski grafiter Slaven Kosanović Lunar svojim radovima u utorak je uljepšao zid IV. OŠ Varaždin, točnije zid sportske dvorane IV. OŠ Varaždin, što će biti ugodno iznenađenje za sve učenike viših razreda koji se u ponedjeljak vraćaju u školske klupe.

- Već dugo tinja moj kreativna ideja za oslikavanjem jednoličnog, smeđeg zida dvorane naše škole. Ne skrivam oduševljenje što je uistinu ideja sada i realizirana. To je gotovo slično kao da je našu školu oslikao Dali ili Rembrandt ili Warhol - lirski zaključuje ravnateljica IV. OŠ Varaždin, Jasmina Dvorski.

Grad Varaždin osigurao je sredstva, a Slaven Kosanović Lunar, uz pomoć svog brata Ive Kosanovića Smacka i Dine Cvetinića Elexa, u utorak se bacio na posao i u svega nekoliko sati smeđi zid fasadne opeke pretvorio u pravo remek djelo!

- Škola je mjesto smijeha, igre i ulaganja u životno trajne vrijednosti, škola je mjesto gdje se pišu najljepše životne priče, a oslikavanjem grafitima podignut je vizualni identitet IV. OŠ Varaždin i Grada – kreativnošću i inovativnošću graffiti umjetnika Lunara i suradnika. Samo pogledom na šareni zid, lice se razvuče u osmijeh, a srce ispuni ponosom: to je moja IV. OŠ Varaždin - govore učenicim, zaposlenici, roditelji, stanovnici ovog kvarta, na kraju i cijeli Varaždin. Ovim oslikavanjem željeli smo pokazati kako njegujemo kulturu "novog djetinjstva“, a pozitivne i umjetničke graffiti poruke su ohrabrenje za budućnost - rekla je ravnateljica IV. OŠ Varaždin Dvorski.

Dolazak svjetski poznatog grafitera u Varaždin oduševio je i učenike IV. OŠ Varaždin, pa je tako učenik 8. a razreda Vito Weiser, član novinarske grupe škole iskoristio priliku i napravio intervju s Lunarom od kojeg je doznao kako je sprej prvi put u ruke uzeo 1989. godine. Do godine 1993., malo je crtao po zidovima, a iste godine u travnju "osjetio" se spreman i izradio prvi samostalni grafit.

Lunar tvrdi da se izradom grafita može zarađivati, ali i da se prilikom izrade može i ozlijediti. Svim grafiterima dao i jedan koristan savjet:

- Vježbajte po papirima i držite to za sebe dok ne postignete kvalitetu! - otkrio je Lunar osmašu Viti Weiseru tezaključio: "Što god radio u životu, imaj na umu da nisi u videoigrici, imaš jedan život!" .

Označeno u