Na Danima gaminga u Luminiju igre u virtualnoj stvarnosti i nagrade

vv | 15.11.2016. u 08:50h | Objavljeno u Društvo

U subotu i nedjelju, 19. i 20. studenoga, u shopping centru Lumini održat će se Dani gaminga na kojima će naglasak biti na igre u virtualnoj stvarnosti, tj. računalne simulacije koje korisniku omogućuje prisutnost u realnim i zamišljenim okruženjima.

Zahvaljujući tome, posjetitelji će moći razgledati podvodni svijet, ali i ući u svemirski brod koji će morati obraniti od neprijatelja...

Jedna od najvećih atrakcija manifestacije je turnir u nogometnoj simulaciji PES 2017 u koju će se moći uključiti više od stotinu igrača. Uz PES turnir bit će izložena i instalacija prvog 360° videa engleske nogometne reprezentacije. Tu će posjetitelji, stavljajući na glavu naočale za virtualnu stvarnost, moći izbliza na jedinstven način doživjeti engleske nogometaše i osjetiti atmosferu s terena, ali i iz svlačionice.

Tu će posjetitelji, stavljajući na glavu naočale za virtualnu stvarnost, moći izbliza na jedinstven način doživjeti hrvatske nogometaše – biti s njima u službenom autobusu na putu za utakmicu, u svlačionici prije utakmice te tijekom izlaska na travnjak. Posjetitelji Dana gaminga koji se uključe u natjecanja PES 2017 i Gunjack VR moći će osvojiti nagrade SportVisiona, Tehnomarketa i prvog hrvatskog studija virtualne stvarnosti Legame u ukupnoj vrijednosti od 4.000 kuna.

Kako su Dani gaminga i mjesto gdje se igrači računalnih igara upoznaju s novom tehnologijom, na ovogodišnjima će biti predstavljen i novi HTC Vive VR uređaj koji trenutačno pruža jedno od najuzbudljivijih iskustava virtualne stvarnosti. Budući da njegov sustav uključuje senzore pokreta koji u igricu prenose korak, čučanj ili mahanje, korisnik ima gotovo potpun doživljaj sebe unutar virtualnog svijeta.

Kako bi na svoje došli i zaljubljenici u brze automobile, postavit će se simulator vožnje. Zahvaljujući njegovoj tehnologiji virtualne stvarnosti posjetitelji će moći doživjeti automobilsku utrku kao nikad prije.

Uz Dane gaminga vezana je još jedna zanimljivost. Naime, prvi će put u Hrvatskoj tehnikom 360° video snimanja biti zabilježeno jedno događanje u shopping centru, pa će i svi koji se tamo dođu, postati dio jedinstvene snimke.

Označeno u