Limena glazba "Sv. Martin" iz B. Huma treća na 32. susretu puhačkih orkestara

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.6.2018. u 09:24h | Objavljeno u Društvo

U Novom Vinodolskom gdje je održan 32. susret hrvatskih puhačkih orkestara, Limena glazba "Sveti Martin" iz Brezničkog Huma, osvojila je brončanu plaketu.

Naime, na ovoj središnjoj manifestaciji puhačkog amaterizma koja na godišnjoj razini predstavlja najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske predstavilo se više od 730 glazbenika iz 21 puhačkog orkestra koji su stigli iz 12 županija.

Svoj nastup na Susretu, orkestri sudionici morali su izboriti stručnom selekcijom na županijskoj razini u okviru 11 županijskih i regionalnih natjecanja na kojima je nastupilo više od 1.800 glazbenika. U cilju kvalitetnije prezentacije raznolikosti i bogatstva hrvatskog puhačkog stvaralaštva, organizator Susreta Hrvatski sabor kulture ove je godine omogućio nastup orkestara B i D kategorije koncertnog programa. Orkestri D kategorije ove su godine nastupali prvi puta, a među njima i Limena glazba "Sveti Martin" iz Brezničkog Huma.

Ponosan na uspjeh, predsjednik Limene glazbe "Sveti Martin", Franjo Kropek, tim je povodom istaknuo i planove puhačkog orkestra iz Brezničkog Huma.

- Naši planovi do rujna uključuju sudjelovanje u mimohodu povijesnih postrojbi u Bjelovaru, potom na Špancirfestu u Varaždinu, na proslavi DVD-a Vrtlinovec, kao i gostovanje u Vrnjačkoj Banji. Nastupit ćemo u programu Vinskih vitezova, na proslavi DVD- a Hrašćina u Trgovišću, proslavi DVD-a Remetinec, na susretu vatrogasnih puhačkih orkestara u Križu kod Zagreba, te u programu proslave obljetnice Limene glazbe u Kloštar Ivaniću - rekao je Franjo Kropek.

Inače, središnji događaj Limena glazba "Sveti Martin" priređuje uz proslavu Martinja kada Orkestar obilježava svoju 20. obljetnicu i kada će uz Dan općine Breznički Hum uz domaćine nastupiti 10-tak gostujućih orkestara, od čega dva iz susjedne Slovenije.