Lepoglavčani zasukali rukave i uključili se u Zelenu čistku Foto: Grad Lepoglava

Lepoglavčani zasukali rukave i uključili se u Zelenu čistku

Varaždinske vijesti | 25.4.2017. u 18:37h | Objavljeno u Društvo

Lepoglavski su volonteri još jednom zasukali rukave i u pristojnom se broju, usprkos nepovoljnoj vremenskoj prognozi, uključili u ovogodišnju kampanju "Zelena čistka". Grad Lepoglava se i ove godine aktivno uključio u njenu organizaciju, osiguravši logističku potporu svim sudionicima akcije.

Vrijedni su Lepoglavčani prionuli poslu i čistili okoliš diljem Lepoglave. Aktivni su bili mjesni odbori i udruge s gradskog područja, a početkom tjedna uključili su se i učenici osnovnih škola iz Lepoglave, Kamenice i Višnjice. Posebno veseli podatak kako je akcija započela sadnjom 15 stabala japanske trešnje, a završit će velikom akcijom sadnje 2000 stabala kestena.

- Ljubav prema vlastitom gradu i vlastitom zavičaju može se jednostavno provjeriti kroz odnos pojedinca prema okolišu u kojem živi. Nažalost, ne volimo ga svi na isti način što je jasno vidljivo iz svih ovih silnih guma, škrinja i frižidera te “špareta” kojima su “zločesti” sugrađani zatrpali naše šume. Ipak, dokle god postoje osviješteni sugrađani koji znaju kako se voli svoj grad situacija je pod kontrolom – rekao je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač uputivši zahvalu svim sudionicima akcije prilikom obilaska lokacija čišćenja.

Neadekvatno zbrinut otpad najveći je problem koji sve više nagrđuje i onečišćuje naš okoliš, a procjenjuje se da na području Lijepe naše takvih „divljih“ odlagališta ima više od 2.500. Stoga Zelena čistka ima samo jednu misiju – osvijestiti građane da otpadu – i sitnom i krupnom – nije mjesto u prirodi.