Lana Husnjak je prva beba rođena u 2019. godini u Općoj bolnici Varaždin Foto: Varaždinska županija

Lana Husnjak je prva beba rođena u 2019. godini u Općoj bolnici Varaždin

Varaždinske vijesti | 2.1.2019. u 15:09h | Objavljeno u Društvo

Već tradicionalno, županijski su dužnosnici predvođeni županom Radimirom Čačićem, darivali prvo dijete rođeno u novoj godini, a to je djevojčica Lana Husnjak.

Tako su malenu Lanu i njezinu majku, u društvu ravnatelja OB Varaždin Nenada Kudelića i pročelnice službe za ginekologiju i opstetriciju Ivane Risek posjetili i darivali župan Radimir Čačić, posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, a prisutna je bila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorka Horvat

- Svake godine dolazimo u posjet rodilištu, darujemo prvo novorođeno dijete i mislim da je to lijepi običaj kojeg treba njegovati. Simbolično, na početku godine, nema ljepšega nego pozitivno krenuti u novu godinu, a rođenje djeteta je sigurno jedan od najljepših događaja. Moram istaknuti kako je prošle godine u našem rodilištu rođeno 26 više djece nego 2017 godine i to nas veseli. Ovdje dolaze rađati i majke iz drugih županija. To ide u prilog kvaliteti rada ovog odjela, ali i cijele bolnice – naznačio je Čačić, na čije riječi se nadovezala i pročelnica  službe za ginekologiju i opstetriciju Ivane Risek, dr.med., koja je naznačila kako je nakon Lane u Novoj godini rođeno još četvero djece.

Nakon posjete rodilištu župan je s suradnicima posjetio i Odjel za pedijatriju darivavši mališane koji su se ovih dana zatekli na liječenju.

020119_posjet_rodilistu_2.JPG

020119_posjet_rodilistu_4JPG.JPG

020119_posjet_rodilistu_prva_beba_varazdin_1.JPG

020119_posjet_rodilistu_prva_beba_varazdin_3.JPG