Krasna muzejska radionica mališana iz vrtića „Dječji svijet“ te članova underground kluba (V.U.K.)

J.Š./Varaždinske vijesti | 28.1.2020. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Mališani iz dječjeg vrtića „Dječji svijet” petak 24. siječnja proveli su u Centru za mlade Varaždin. Posjetili su izložbu fotografija „Narcis” te su prigodno odgajateljice vrtića s djecom osmislile i provele radionicu digitalne fotografije u podrumu Centra za mlade.

Odgojiteljica Dječjeg vrtića „Dječji svijet“ iz Beretinca Martina Mežnarić, autorica trenutno aktualne izložbe fotografija u prostoru Centra, inspirala je sve za aktivnosti fotografiranja i potakla na organiziranje muzejske radionice za djecu.

U Centru, koji je prostorno pripremila Danijela Mikulek, voditeljica projekta Svi smo mi kultura i članica Udruge mladih varaždinski underground klub (V.U.K.), uz vodstvo stručnih djelatnica Dječjeg vrtića „Dječji svijet“, ravnateljice i pedagoginje Ljubimke Hajdin, pedagoginje Sanje Dretar te odgojiteljica Dijane Ptiček, Petre Fišter i Martine Mežnarić, odvijala se radionica upoznavanja djece s fotoaparatom i kamerom.

Djeca su bila aktivna u organiziranju pozornice, publike, fotografiranju i istraživanju prostora kroz cameru obscuru, izražavanje osjećaja raznovrsnim trakama i tkaninama. Udruga mladih V.U.K. njeguje i razvija suradnja s odgojno- obrazovnim institucijama koja se pokazala kao ključna aktivnost za razvoj novih programa i umrežavanje dionika u lokalnoj zajednici. Ostvarena suradnja i provedena radionica jedan je od primjera dobre prakse u sinergiji između organizacija civilnog društva i odgojno-obrazovnog sustava.

Galerija slika