Izbornik Zlatko Dalić proglašen komunikatorom godine

Varaždinske vijesti | 14.3.2019. u 14:01h | Objavljeno u Društvo

Hrvatska udruga za odnose s javnošću proglasila je komunikatorom godine Zlatka Dalića, izbornika hrvatske nogometne reprezentacije. Nagrada mu je uručena u srijedu na svečanoj dodjeli nagrada GrandPrix Hrvatske udruge za odnose s javnošću, održanoj u Kaptol centru u Zagrebu.

- Izbornik Zlatko Dalić komunicira iskreno i izravno. Svoju je momčad, ali i sve njezine navijače oduševio otvorenošću, odmjerenošću i odlučnošću. Izvrsno je komunicirao i u kriznim situacijama. Na putu do srebrnog odličja na Svjetskom nogometnom prvenstvu postao je izvrstan primjer zašto dobar lider treba biti i uspješan komunikator - kazala je Maja Gradišar Perotić, predsjednica žirija 12. Grand PRixa.

Primajući nagradu Dalić je istaknuo kako mu je komunikaciju vodila želja da bude dobar trener. To je za komunikaciju značilo da bude jednostavna, pouzdana i poštena.

Zlatko_Dalic_komunikator_godine_2.JPG

Svom uglednom sugrađaninu na prestižnoj je nagradi čestitao i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

- Iskreno čestitam našem Varaždincu Zlatku Daliću na ovoj prestižnoj nagradi kojom je još jednom potvrđeno o kakvom se čovjeku radi. Svojom skromnošću i poniznošću, a istovremeno velikim znanjem i stručnošću te predanošću poslu kojim se bavi Dalić je cijelim svijetu pokazao kako i ljudi iz malih sredina mogu postizati velike rezultate. U svojoj komunikaciji s medijima i s javnostima on je pravi primjer i mogao bi biti uzor mnogima na javnoj sceni. Još jednom s ponosom u ime svih građana Varaždina upućujemo čestitke našem Zlatku! - rekao je Čehok.

Dodajmo da Hrvatska udruge za odnose s javnošću nasuprot izvrsnih komunikatora vidi - zastupnike Hrvatskog sabora, čija je komunikacija istaknuta kao najgora u Hrvatskoj prošle godine.

- U nedostatku kvalitetnijeg i prikladnijeg sadržaja, zastupnici svih političkih opcija posežu za neprimjerenom komunikacijom, ali i različitim performansima kojima je jedini cilj kratkoročno skretanje pozornosti na sebe i hvatanje djelića medijske pažnje. Među zastupnicima prevladava i evidentna želja za verbalnom dominacijom koja pojedincu brzo i jednostavno može donijeti satisfakciju, no istodobno dugoročno čini nepopravljivu štetu povjerenju u instituciju Hrvatskog sabora, političara te politike u cjelini - kazala je Maja Gradišar Perotić te pozvala saborske zastupnike da porade na kvaliteti svoje komunikacije.