Iz New Yorka u Varaždin: Plesna umjetnica Nicole Speletic održala radionicu u PK Plan B Foto: PK Plan B

Iz New Yorka u Varaždin: Plesna umjetnica Nicole Speletic održala radionicu u PK Plan B

Varaždinske vijesti | 20.6.2019. u 12:00h | Objavljeno u Društvo

U Varaždinu je od 10. do 15. lipnja boravila plesna umjetnica Nicole Speletic iz New Yorka - održala je plesnu radionicu u trajanju od tri dana za djecu starosti 8 - 10 godina te 10 - 12 godina u Plesnom klubu "PLAN B“ Varaždin.

- Upoznala sam Nicole prošlo ljeto na plesnoj radionici. Drago mi je da smo ostale u kontaktu i dogovorile posjet Varaždinu zbog održavanja radionice. Budući da su djeca cijelu godinu marljivo radila i ostvarila zapažene rezultate, ovo im je bila nagrada i prilika za dodatnu edukaciju i motivaciju. Radionica je održana na engleskom jeziku, tako da su djeca uz ples, vježbala i poznavanje stranog jezika u ugodnoj radnoj atmosferi - rekla je voditeljica kluba Martina Palošika Čonda.

- U slobodno vrijeme družile smo se, šetale gradom, razgledavale znamenitosti, posjetile neke od poznatih dućana i trgovina, katedralu i druge crkve, te kavane i restorane. Ovih dana u gradu je bilo mnogo zanimljivih događanja, što je jedno drugom išlo u prilog. Također, Nicole je i samostalno istražila grad - dodala je Martina Palošika Čonda.

- Spojila sam svoje dvije ljubavi; prema putovanju i plesu, u jednu, što me čini ispunjenom. Motiv mi je uvijek isti; da se prenese znanje mlađim generacijama, da dijelimo iskustvo i emociju, a doživljaj koji mi ostaje moja je najveća nagrada. Inspiraciju nalazim svuda oko sebe. Primjerice, u galerijama ili pak u unikatno izrađenoj odjeći koja zrači kulturom i jedinstvenošću mjesta u kojem se nalazim. Stil života je u Varaždinu drugačiji od onog u New Yorku, ali ples je most za sve kulture i običaje. Sretna sam što sam bila gost u Plesnom klubu „PLAN B“ i voljela bih ponovno doći - istaknula je Nicole Speletic.

Nicole Speletic je plesna umjetnica i teoretičarka, rođena i odrasla u New Yorku. Doktorirala je filozofiju i politiku na Georgetownu, dok je ples trenirala osim u New Yorku, i u Washingtonu te Europi, točnije u Amsterdamu i Bruxellesu. Plesala je za Robin Becker Dance, Dance Theatre Surreality, Human Kinetics, Born Dancing, Sue Bernhard / Danceworks, te je trenirala i radila u Limone plesnoj kompaniji kao i u svojim vlastitim projektima u Americi i Europi.

Trenutno pleše i radi u Peridanceu. Na Georgetownu je dobila dvije nagrade za svoj doprinos umjetnosti, a zbog svog europskog porijekla, svake godine se vraća kako bi poučavala i usavršavala svoje plesno umijeće i jezik.

Kako je bilo na plesnoj radionici s Nicole Speletic u Plesnom klubu „PLAN B“ pogledajte u galeriji fotografija...