Ivanečki vitezovi i ove godine spašavali Bakar od Mlečana, a predstavili se i u Sloveniji Foto: TZ Bakar / Ivanečki vitezovi

Ivanečki vitezovi i ove godine spašavali Bakar od Mlečana, a predstavili se i u Sloveniji

Varaždinske vijesti | 24.7.2019. u 18:10h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Na poziv Turističke zajednice grada Bakra i povijesne postrojbe Gradske straže Bakar 1848., TZ grada Ivanca i Povijesna postrojba Vitezovi ivanovci sudjelovali su na međunarodnoj manifestaciji "Pomorska bitka", koja se održava povodom Dana grada Bakra.

U rekonstrukciji povijesne bitke, kada su Mlečani 1616. godine posljednji puta pokušali osvojiti Bakar napadnuvši ga s mora, sudjelovale su mnoge gostujuće skupine i povijesne postrojbe. Članovi Povijesne postrojbe Vitezovi ivanovci predstavljali su Grad Ivanec, a ujedno su bili jedini predstavnici iz Varaždinske županije.

- Na manifestaciji smo se predstavili putem brošura i suvenira s ciljem promocije grada Ivanca i Varaždinske županije. Sudjelovanje je realizirano u koordinaciji i pripremi TZ grada Ivanca, uz suorganizaciju udruge Ivanečki vitezovi te pomoć Grada Ivanca. Zahvaljujemo domaćinima na jako lijepom i toplom domaćinstvu - istaknuli su iz ivanečke Turističke zajednice.

Udruga Ivanečki vitezovi – povijesne postrojbe Vitezova ivanovca predstavila je bogatu baštinu ivanečkog kraja i na slovenskoj turističko-kulturnoj manifestaciji "Trški dnevi v Žužemberku", čime je nastavljena kvalitetna međunarodna suradnja TZ grada Ivanca i Turističkog društva Suha Krajina iz susjedne Slovenije.

Na autentičnom povijesnom lokalitetu, uz mnogobrojne srednjevjekovne sadržaje unutar i oko zidina starog grada u Žužemberku, veliku pozornost svakako su privukle prezentacije skupina iz europskih zemalja.

- Ujedno je ovo bila prilika da putem brošura, suvenira i promo materijala mnogobrojnim posjetiteljima promoviramo i približimo naš Grad, Županiju, partnere, ali i Hrvatsku - napomenuli su iz TZ grada Ivanca, dodavši da je ovu međunarodnu suradnju pomogao Grad Ivanec, a zahvalili su i domaćinima na hvalevrijednom domaćinstvu i ugodnom druženju.

bakar_pomorska_bitka_ivanecki_vitezovi_2.jpg

bakar_pomorska_bitka_ivanecki_vitezovi_3.jpg

bakar_pomorska_bitka_ivanecki_vitezovi_4.jpg

bakar_pomorska_bitka_ivanecki_vitezovi_5.jpg

bakar_pomorska_bitka_ivanecki_vitezovi_6.jpg

bakar_pomorska_bitka_ivanecki_vitezovi_1.jpg

Žužemberk_2019_tz_grada_ivanca_1.jpg

Žužemberk_2019_tz_grada_ivanca_3.jpg

Žužemberk_2019_tz_grada_ivanca_4.jpg

Žužemberk_2019_tz_grada_ivanca_5.jpg