Ivanečki Crveni križ započeo s provedbom projekta ''Vaš dar za pravu stvar''

J.Š./Varaždinske vijesti | 3.6.2020. u 14:00h | Objavljeno u Društvo

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec započelo je s provedbom projekta pomoći osobama koje su ostale bez posla zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa (COVID-19) paketima hrane ''Vaš dar za prvu stvar'' .

Naime, u Hrvatskoj se kao posljedica pojave pandemije koronavirusa pojavila nova kategorija socijalno ugroženih osoba gdje je značajan broj ljudi prešao iz relativno sigurnog načina života u relativno nesiguran i neizvjestan način života koji je uzrokovan iznenadnim gubitkom posla. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od početka krize uzrokovane pojavom pandemije koronavirusa u Hrvatskoj je bez posla ostalo više od 26.000 ljudi.

- Vođeni temeljnim načelima Crvenog križa s ciljem očuvanja ljudskog dostojanstva, a u želji da olakšamo suočavanje s teškim posljedicama pandemije u svakodnevnom životu, Hrvatski Crveni križ osigurao je osnovni paket hrane osobama koje su ostale bez posla od proglašenja pandemije koronavirusa - napominju iz GDCK-a Ivanec.

U projekt su uključene one osobe koje su u razdoblju od 11. ožujka do 11. svibnja ušle u evidenciju HZZ-a kao nezaposlene osobe, osobe koje ne ostvaruju pravo na novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti.

Svi korisnici koji ostvaruju pravo na paket hrane ''Vaš dar za pravu stvar'' već su informirani o mogućnosti preuzimanja paketa putem pisma poslanog na njihovu adresu. Paket hrane, koji se sastoji od osnovnih prehrambenih namirnica, svi korisnici s evidencije Hrvatskog Crvenog križa, odnosno Hrvatskog zavoda za zapošljavanje mogu preuzeti u razdoblju od 1. lipnja do 1. srpnja u prostorijama GDCK Ivanec, ul.Đure Arnolda 11, Ivanec, svakim radnim danom od 8 do 12 sati.

- Za dodatne informacije možete se obratiti na broj telefona: 781-534.  Projektom će u okviru GDCK Ivanec biti obuhvaćeno 57 osoba. Paket hrane u ime osobe s popisa, može preuzeti i druga osoba od povjerenja korisnika (npr. članovi obitelji, susjedi, prijatelji….). Ukoliko osoba koja ostvaruje pravo na paket isti ne preuzme, on će biti preusmjeren za provedbu drugih socijalnih programa Hrvatskog Crvenog križa. Nadamo se da će ova vrsta pomoći ublažiti posljedice novonastale situacije, te želimo da osjetite da uz nas niste sami - rekla je Jasminka Ruhek, ravnateljica GDCK-a.

Označeno u