Ivan Vujec i dalje na čelu Društva distrofičara Grada Varaždina Foto: VV arhiva

Ivan Vujec i dalje na čelu Društva distrofičara Grada Varaždina

V.M./Varaždinske vijesti | 1.3.2017. u 13:36h | Objavljeno u Društvo

U narednom četverogodišnjem razdoblju na čelu Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina bit će i dalje Ivan Vujec, jedan od osnivača i dugogodišnji predsjednik udruge.

Udruga već više od 35 godina djeluje s misijom pomaganja osobama s invaliditetom u ostvarivanju što kvalitetnijeg i aktivnijeg života kako bi u najmanjoj mogućoj mjeri osjećali posljedice svog invaliditeta te živjeli kao jednakopravni građani u zajednici koja razumije njihove potrebe i probleme.

Članovi Skupštine ponovno su Vujeca izabrali na tu dužnost na sjednici održanoj 28. veljače na kojoj su izabrani i novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora te Stegovnog vijeća.

Skupština je prihvatila i Izvještaj o radu, Financijski izvještaj te Izvještaj Nadzornog odbora udruge u 2016. godini, a nakon izbora novog rukovodstva usvojeni su i Operativni plan te plan Prihoda i rashoda u 2017. godini.

U svom obraćanju nazočnima Vujec je istaknuo najznačajnije aktivnosti, projekte i programe koje je udruga provodila u proteklom razdoblju, kao i one koje provodi u nastojanju da ostvari svoju viziju, odnosno, doprinese izgradnji društva u kojem će osobe s invaliditetom živjeti kvalitetno i smisleno, ostvarujući maksimum svojih mogućnosti i sposobnosti, služeći onoliko koliko mogu zajednici u kojoj će se osjećati jednakopravno, prihvaćeno i sigurno.

Među najznačajnijim projektima svakako su oni kojima se osiguravaju asistenti za osobe s najtežim stupnjem i vrstom invaliditeta, ali ništa manje važne nisu brojne druge aktivnosti koje se odvijaju unutar drugih projekata i programa te grupa i sekcija koje djeluju u Društvu.

Govoreći o planovima za budući rad i djelovanje Društva, Vujec je naglasio kako će, uz već uhodane aktivnosti, tijekom 2017. godine posebna zadaća biti nabavka novog kombi vozila, za koje je već tijekom prošle godine prikupljeno gotovo 35 tisuća kuna te stavljanje u funkciju novog prostora kojeg je udruga dobila na korištenje od Grada Varaždina.

- Rad na ostvarivanju ciljeva zacrtanih Strateškim planom za razdoblje od 2016. do 2018. godine, a to su zagovaranje prava osoba s invaliditetom, razvoj socijalnih usluga te daljnja izgradnja kapaciteta udruge, također će doprinijeti prepoznatljivosti udruge - istaknuo je Vujec.