Ingrid Divković i Alis Marić u Varaždin dovela stranka Pametno

Varaždinske vijesti | 30.11.2016. u 17:41h | Objavljeno u Društvo

Večer knjige i dobrih emocija uz Ingrid Divković i Alis Marić, koju su zajedno organizirali blog "Čitaj knjigu" i stranka Pametno, privukla je nedavno u Park Boutique Hotel u Varaždinu brojne zaljubljenike u knjigu i čitanje.

Uvodnu riječ održao je predsjednik varaždinskog ogranka stranke Pametno Dario Carev, koji je predstavio gošće i zaželio svim okupljenima da uživaju u večeri koja se može nazvati "poslasticom za sve zaljubljenike u knjigu".

Večer je otvorila Alis Marić, autorica hrvatskog bloga o knjigama, Facebook i Twitter stranice “Čitaj knjigu”. Ukratko je nazočnima prepričala kako je svoju najveću životnu strast – čitanje, pretvorila u životni poziv, koji je za nju pravi užitak. Facebook i Twitter stranica “Čitaj knjigu” sa više je od 200.000 pratitelja najpraćenija stranica o knjigama u Hrvatskoj i regiji.

O izvrsnoj suradnji s njenom "book mamom Alis“ govorila je i Ingrid Divković, prepričavši nazočnima kako je tekao životni put njene prve knjige provokativnog naslova "J..e li vas ego" te kako je nastala njena druga "Knjiga za divlju ženu", u kojoj čitateljicama poručuje: "Divlja žena - Ti si ta!". Autorica inspiraciju za ovu knjigu duguje Clarissi Pinkoli Estes, autorici knjige "Žene koje trče s vukovima". Ova knjiga nikada ne bi bila napisana da u autoričinom životu, u vremenu čitanja spomenute knjige i vremenu nakon, nije bilo prisutnosti ljubavi, duha i nečeg većeg od nje same. "Knjiga za divlju ženu" je knjiga kratkih poetsko/proznih zapisa divlje snage koja progovara kroz jednu ženu. To je knjiga utjehe i knjiga ljubavi.