I ove godine salon "Korzo" tijekom Špancirfesta organizira književni festival "Knjiga u srcu grada"

MGA/Varaždinske vijesti | 23.8.2019. u 20:20h | Objavljeno u Društvo

Po treći put Varaždinski književni salon tijekom Špancirfesta organizira umjetničko-književni festival u samom srcu Varaždina – na Korzu.

Svakim novim programom salona Korzo nastoji se učiniti pomak više kako bi pisci i njihove knjige doprli do što više Varaždinaca.

- Festivalom "Knjiga u srcu grada" u deset dana Špancirfesta Varaždin će postati književno središte Hrvatske – mjesto na koje će ljudi dolaziti poslušati nekog pisca, biti blizu knjiga i uz dobru atmosferu družiti se međusobno ili s umjetnicima...  Ni jedan književni sajam u zemlji ne traje deset dana, kao što je slučaj s umjetničko-književnim festivalom u salonu Korzo tijekom Špancirfesta, što je činjenica, u smislu promocije knjiga i čitanja, na koju posebno možemo biti ponosni - stoji u pozivu salona Korzo te najavljuju prigodne popuste na knjige tijekom deset dana festivala i Špancira.

Programski dio zamišljen je raznolikim umjetničko-literarnim događanjima koji pozivaju na druženje uz knjigu u opuštenom ugođaju ambijenta Centra Poje – što uključuje predavanja, promocije, čitanja proze i poezije, razgovore s autorima, večer haiku pjesništva, večer satire, radionice za djecu i odrasle, izložbu fotografija, glazbu...

Program:

26.8. u 19:30 sati Večer haiku pjesništva

(Željko Funda, Zlata Bogović, Nataša Ilić, Mihael Štebih)

27.8. u 19:30 sati Varaždin i mladi

(razgovor s publicistom i psihoterapeutom Nebojšom Buđanovcem)

28.8. u 19:30 sati Joga nekad i sad; predavanje

(uz projekciju i demonstraciju -> Predrag Daraboš & Nena Bartol)

29.8. u 18 sati Književno-likovna radionica za djecu 'Rasplesane boje' (Jelena Kočet Sekovanić)

30.8. u 19:30 sati Satiranja Predraga Daraboša, večer političko filozofske satire (uz autora, poseban gost Dragutin Pakšec)