I ove godine Grad je za djecu prigradskih naselja osigurao ljetne dječje radionice BIRD

| 17.7.2020. u 18:06h | Objavljeno u Društvo

Treće ljeto za redom u osam varaždinskih prigradskih naselja provode se ljetne dječje radionice u sklopu programa BIRD. Danas je na nogometnom igralištu NK Plitvica u Gojancu radionice obišao i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, s obzirom da Grad financira i tako daje podršku ovim aktivnostima.

Voditeljica radionica Lana Žiher iz Društva Naša djeca ističe da je odaziv u Gojancu jako velik i da svaki dan na druženje dolazi 30 do 40 djece, a uključuju se i mještani.

- Svaki dan je nešto novo. Već smo obišli šest naselja, a ideja je bila približiti djeci sadržaje tijekom ljeta, jer je djeci iz prigradskih naselja teže odlaziti u centar grada, kako bi kvalitetnije proveli ljetne praznike - kaže voditeljica projekta dodajući da su se zbog epidemiološke situacije ove godine više bazirali na vanjska igrališta i aktivnosti na zraku.

U radionice su uključena naselja Biškupec, Jalkovec, Poljana Biškupečka, Črnec Biškupečki, Kućani, Zbelava. Nakon Gojanca, program će se održati i u Hrašćici, pa se vraćaju u Poljanu, navodi Lana Žiher.

Galerija slika