I Grozdeki iz Sv. Ilije otkazali proslavu Martinja: Brinemo za zdravlje naših članova Foto: VV arhiva / ilustracija

I Grozdeki iz Sv. Ilije otkazali proslavu Martinja: Brinemo za zdravlje naših članova

Varaždinske vijesti | 6.11.2020. u 10:48h | Objavljeno u Društvo

Pred nama su dani kada su vinogradari obično slavili jedan od najvećih vinogradarskih blagdana - Martinje. No, zbog mjera i preporuka kojima je cilj sprječavanje širenja zaraze koronavirusom, diljem županije otkazuju se proslave koje su inače organizirale vinogradarske udruge, općine i gradovi.

Svoje tradicionalno obilježavanje blagdana sv. Martina otkazala je tako i Udruga vinogradara i voćara "Grozdek" iz općine Sv. Ilija.

- Udruga "Grozdek" uvijek se ponašala odgovorno te i sada, tijekom razdoblja kada su na snazi epidemiološke mjere, u brizi za zdravlje naših članova udruge i žitelja općine, neće provoditi svoje aktivnosti. Tako nećemo organizirati ni tradicionalnu proslavu Martinja u pastoralnom centru "Vilim Cecelja" u Sv. Iliji. Članovima udruge, kao i svim ljubiteljima druženja uz mlado vino, preporučam da proslavu Martinja obilježe sa svojim obiteljima u klijetima, u manjem društvu, kako bi zajedničkim snagama doprinijeli sprječavanju širenja koronavirusa - istaknuo je Josip Barulek, predsjednik Udruge "Grozdek".