I Cinestar Varaždin prikupio plastične čepove za oboljele od leukemije i limfoma Foto: Udruga oboljelih od leukemije i limfoma

I Cinestar Varaždin prikupio plastične čepove za oboljele od leukemije i limfoma

V.M./Varaždinske vijesti | 3.9.2016. u 16:10h | Objavljeno u Društvo

I Cinestar Varaždin pridružio se prikupljanju čepova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma te su u petak, 2. rujna, Udruzi predali veliku vreću plastičnih čepova.

Zaštićeni i nezagađeni okoliš je pretpostavka za rehabilitaciju bolesnika, očuvanje zdravlja općenito te tako pomaganjem našoj planeti pomažemo i sami sebi.

Vođeni tom činjenicom, Udruga oboljelih od leukemije i limfoma osmislila je projekt kojim stvaraju čišći okoliš, potiču održivi razvoj, educiraju građane o važnosti zaštite okoliša, a istovremeno pridonose bržoj rehabilitaciji i resocijalizaciji oboljelih od malignih bolesti.

- Naše društvo odlučili smo potaknuti na zbrinjavanje plastičnih čepova iz više razloga. Lako ćemo ih prikupiti, mogu se reciklirati, ako se reciklirani materijali u određenom omjeru dodaju u svježi materijal preradom se postiže niža cijena proizvoda - poručuju iz Udruge.

Navode kako žele smanjiti emisiju raznih kancerogenih spojeva koji nastaju spaljivanjem plastike.

- Imamo osiguran veliki prostor za skladištenje čepova sklopivši Ugovor o suradnji s GKP Čakom iz Čakovca, kao i domaće ovlaštene otkupljivače otpadne plastike koji će preuzeti prikupljene količine plastičnog odpata (plastične čepove). Zahvaljujemo ovom prilikom Cinestaru Varaždin na njihovoj donaciji čepova - rekli su iz Udruge.