Nastupit će Ana Rucner i Vlado Kalember Foto: VaLMod/Zaklada solidarnosti grada Varaždina

Humanitarni koncert "Pruži mi ruku" za Lea Marinovića u petak 7. prosinca u HNK-u

| 29.11.2018. u 20:49h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Zaklada solidarnosti Grada Varaždina i VaLMod centar, logopedija iz Varaždina, organiziraju 7. prosinca u 19:30 sati u koncertnoj dvorani HNK Varaždina, humanitarni koncert pod nazivom "Pruži mi ruku", namijenjen prikupljanju financijskih sredstava za nastavak liječenja 19-godišnjeg mladića Lea Marinovića, koji je prije 4 godine prilikom pada s trećeg kata srednje škole u Splitu zadobio teške fizičke i metnalne povrede, odvezen je u splitsku bolnicu u potpunoj komi s pesimističnim liječničkim prognozama za bilo kakvo ozdravljenje.

- Nakon tri i pol godine upornog stručnog rada sa mnom te uz bezuvjetnu ljubav brižnih roditelja, oca Ante i majke Kristine te sestre Antee, Leo je danas mobilan, svaki dan šeće i po nekoliko kilometara, sve više osjeća i razumije svakodnevne situacije na koje reagira glasanjem i neverbainim ponašanjem, dok je govor u fazi foniranja. Ohrabrujuća je činjenica da Leo može mimikom usana otpjevati (bez glasa) pjesme dragog mu pjevača Mate Miše Kovača, neke pjesme koje je znao i prije, ali i današnje hitove - rekla je Tatjana Novosel-Herceg, koja se brine za oporavak Lea, a prikupljenim sredstvima s koncerta, Leo će ići na liječenje u kampu u Nizozemskoj prema MNRI metodi - neurosenzomotoričkoj stimulaciji dr. Svetlane Magutsove iz SAD-a.

Na humanitarnom koncertu će nastupiti Ana Rucner, Vlado Kalember, Ženska klapa Lucerna, Klapa Varaždin, Rossela i Grupa Rock Feleri. Cijena ulaznice je 50 kuna, ulaznice su dostupne već od 21. studenog na blagajni HNK-a radnim danom od 10 do 12 i od 18 do 19:30 te subotom od 10 do 12 sati.