Humanitarna akcija "Rotary za srednjoškolce" do 27. veljače

vv | 5.2.2017. u 15:24h | Objavljeno u Društvo

Rotary klub Trakošćan pokrenuo je humanitarnu akciju "Rotary za srednjoškolce" kojoj je cilj prikupiti sredstva za financiranje obroka učenicima Srednje škole Ivanec, koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, a koje ne mogu financirati obrok djeci za vrijeme njihova boravka u školi.

Akcija je pokrenuta 27. siječnja kada su rotarijanci iz Rotary kluba Trakošćan, za trajanja manifestacije "Noć muzeja" u Trakošćanu, prikupljali donacije posjetitelja trakošćanskog dvorca nudeći ih pri tom krafnama, kuhanim vinom i čajem.

Brojni su posjetitelji zastali kod štanda Rotary kluba Trakošćan, okrijepili se krafnama i toplim napicima, te svojim donacijama podržali humanitarnu akciju.

S pokretanjem akcije otvoren je poseban humanitarni račun (HR6323600001502005727, Zagrebačka banka) na koji se još uvijek mogu, sve do 27. veljače do kada akcija traje, uplatiti donacije i osigurati učenicima slabijeg imovinskog stanja redovit obrok za vrijeme boravaka u školi. Do sada su to putem računa učinili pojedini građani i tvrtke IPC Inženjering, Solida ŠKZ, Hattrick- PSK, TMT i Ljekarna Renata Frišćić. Akciju su poduprli i drugi rotary klubovi te tvrtka Pan-Pek koja je donirala krafne kao i ustanova Dvor Trakošćan koja je omogućila odvijanje akcije u prostoru dvorca.

Akcija traje i dalje, zaključno s 27. veljače. Do sada je prikupljeno 14.650 kuna. Ako prikupljena sredstva budu premašivala potrebe prehrane učenika slabijeg imovinskog stanja u tekućoj školskoj godini, ostatak sredstava za istu će se namjenu koristiti i u narednoj školskoj godini.