Holywinom protiv Halloweena: I ove godine u Varaždinu bdijenje uoči Svih svetih Foto: Ured za pastoral mladih

Holywinom protiv Halloweena: I ove godine u Varaždinu bdijenje uoči Svih svetih

Varaždinske vijesti | 30.10.2018. u 19:01h | Objavljeno u Društvo

Za mlade iz čitave Varaždinske biskupije, koja se proteže na 105 župa u Zagorju, Međimurju i Podravini, peti put zaredom Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije organizira "Holywin 2018" - Pobjeda svetih.

Pod geslom "Pokreni se ili iznova kreni!" molitveno-slavljeničko bdijenje započet će u noći uoči svetkovine Svih svetih, 31. listopada, kada sekularni svijet slavi Noć vještica, u crkvi sv. Ivana Krstitelja (franjevci) u Varaždinu u 20.30 sati. Ondje će euharistijsko slavlje predvoditi vlč. Tihomir Kosec, povjerenik za mlade Varaždinske biskupije, a pjevanje će animirati ujedinjeni zbor mladih, sastavljen od članova više od 15 župa Varaždinske biskupije pod vodstvom Edija Vugrineca.

- Bdijenje će se nastaviti procesijom uz svijeće prema katedrali u kojoj ćemo slaviti Gospodina pjesmom uz prigodan glazbeno-informativni program i završiti bdijenje poklonom Gospodinu u Presvetom oltarskom sakramentu – poručuju iz Ureda i dodaju da je cilj Holywina obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina.

Holywin_Varazdin_02.jpg

- Umjesto što se poganski običaji sa zapada, poput Halloweena odnosno Noći vještica, infiltriraju u naše društvo, Holywinom se želi mlade uoči blagdana Svih svetih pozvati na radosno zajedništvo, bdijenje i molitvu te im kroz duhovno-zabavni program pokazati da i oni mogu, i da su pozvani biti sveti. Današnjoj Hrvatskoj potrebno je više no ikad novih svetaca, a na svetost smo baš svi, pa tako i vi dragi mladi, svakodnevno pozivani! Zato, budite ustrajni u vjeri, strpljivi, ponizni, svjedočite svoju vjeru drugima, ljubite... gorljivije no ikad! Pozovite svoje prijatelje, obitelji, rodbinu i dočekajmo svetkovinu Svih Svetih zajedno – zaključuju u svom pozivu iz Ureda za mlade Varaždinske biskupije.

Holywin - bdijenje mladih uoči blagdana Svih svetih, prvi put održano je 2003. godine u župi bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Pešćenici na prijedlog župnika. Od 2006. godine u Zagrebačkoj nadbiskupiji održava se svake godine, a projekt se širi i na druge biskupije u Hrvatskoj.

Holywin_2018_Varazdin_plakat.jpg

Holywin_Varazdin_01.jpg