Grofica Lujza u Muzeju anđela: Priče, anđeli od krep papira i grofičine slastice

| 24.1.2019. u 10:56h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Muzej anđela poziva sve zainteresirane na kreativno-edukativne radionice „Druženje s groficom Lujzom“. Kulturno-umjetnička udruga „Magda i Luisa“ promiče lik i djelo Lujze grofice Erdődy, najznačajnije ličnosti novomarofske povijesti s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Lujza grofice Erdődy bila je velika dobročiniteljica, osnivateljica zaklada za siromašne, podupirateljica raznih humanitarnih i građanskih udruga te škola i crkava.

Lik grofice Lujze javnosti se predstavlja kroz dramsku izvedbu Dubravke Baneković. Grofičina dvojnica u kostimu njezina vremena kroz pripovijedanje u prvom licu iznosi zanimljive događaje iz grofičina života. Izvedba je prilagođena dobi slušatelja, a cilj je potaknuti slušatelje na aktivno sudjelovanje.

Muzej anđela ugostit će groficu Lujzu u četvrtak, 24. siječnja, s početkom u 17:30. Osim grofičinih priča, najmlađi posjetitelji će moći sudjelovati u izradi grofičinog anđela od krep papira i kinča, a svi će moći degustirati tradicijske kolače i grofičine slastice. Ulaz je slobodan, a aktivnosti su namijenjene djeci od pet i više godina.