Ilustracija Foto: Pixabay

Grad Varaždin pokreće postupak rješavanja problema vrana

VV | 30.3.2021. u 19:01h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Grad Varaždin je sklopio ugovor s tvrtkom CEDRUS FOREST d.o.o. iz Čakovca o obavljanju Stručne službe za provedbu programa zaštite divljači. Ugovor su potpisali gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehoh i Robert Sambolek ispred tvrtke CEDRUS FOREST.

Ugovor je potpisan na razdoblje do 31. ožujka 2022. godine, a iznos je 24.910 kuna. Kako je navedeno u ponudi, tvrtka će za potrebe Grada Varaždina provoditi poslove stručne službe za provođenje zaštite divljači poput prebrojavanja, zaduživanje markica za obilježavanje krupne divljači, ažuriranje evidencija a što je možda i najbitnije određivat će mjere postupanja prema divljači te ishođenje potrebnih rješenja za provođenje mjera.

To je ključni početni potez u nastojanju da se spriječi razmnožavanje vrana u stambenim naseljima u Varaždinu. Prisutnost tih ptica zadaje brojne probleme građanima, naročito stanarima u višestambenim zgradama.

Kako se očekuje, problem vrana počet će se rješavati na Banfici, a zatim u Ulici Miroslava Krleže kao i u ostalim dijelovima grada u kojima su te ptice svojim gniježđenjem, glasanjem i zagađivanjem postale ozbiljan problem stanarima obližnjih zgrada.

 

Označeno u