Grad Varaždin će za blagdane razveseliti mnogo djece

VV | 15.12.2020. u 08:15h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Grad Varaždin tradicionalno povodom božićnih blagdana daruje djecu do 12  godina starosti, prema popisu Centra za socijalnu skrb Varaždin, djecu korisnika zajamčene minimalne naknade i udomiteljsku djecu s prebivalištem na području Grada Varaždina. Grad Varaždin će u suradnji s djelatnicima Gradskog društva Crvenog Križa Varaždin dostavljati pakete od 14. – 16.  prosinca na kućne adrese obitelji, a prigodne pakete dobit će 140 udomljene djece i djece roditelja koji primaju zajamčenu minimalnu naknadu. Vrijednost poklon paketa je 120 kuna po djetetu, a iz proračuna je za tu namjenu izdvojeno oko 35 tisuća kuna.

Grad Varaždin prigodno je darivao povodom blagdana Sv. Nikole i djecu u dječjim vrtićima i u suradnji s Društvom Naša djeca, zatim korisnice i djecu u Domu za žrtve obiteljskog nasilja, Centar za pružanje usluga u zajednici Varaždin, Caritasovu pučku kuhinju, Socijalnu samoposlugu, Prenoćište za beskućnike i Kuću mogućnosti. Ukupno je za tu namjenu osigurano oko 30 tisuća kuna.

Djeda Mraz ni ove godine nije zaboravio na djecu u prigradskim mjesnim odborima. Iako zbog provođenja epidemijskih mjera zaštite od korona virusa neće biti okupljanja djece i roditelja po mjesnim domovima, Djed Mraz će zahvaljujući volonterima i povjerenicima Civilne zaštite obradovati djecu poklonima.

U subotu 12. prosinca 2020.  već je vozilom obišao polovinu mjesnim odbora ( Zbelavu, Donji Kućan, Gornji Kućan, Kućan Marof i Hrašćicu) a slijedeće subote 19. prosinca od 10 sati nadalje obradovat će djecu Biškupca, Gojanca, Jalkovca, Poljane Biškupečke i Črnca Biškupečkog. Kao i prošle subota s pomoćnicima iz Civilne zaštite i dobrovoljnih vatrogasnih društava djeci će dostavljati poklone na kućne pragove. Planirano je da se u svakom mjesnom odboru zadrži oko sat i pol vremena te da prošeta ulicama i pozdravi djecu koja će ostati kod svojih kuća. Djed Mraz podijelit će oko ukupno 1200 poklona djeci u dobi do 12 godina.