Gosti iz Ravensburga uživali u Varaždinskim baroknim večerima i Varaždinu

| 26.9.2016. u 12:24h | Objavljeno u Društvo

Tridesetak članova njemačkog društva partnerskih gradova „Die Brückenbauer“ iz Ravensburga boravila je u petodnevnom posjetu gradu Varaždinu.

Ravensburg i Varaždin su već dugi niz godina gradovi partneri i suradnja između ta dva grada uspješna je prije svega na području kulture, za što je jedan od najzaslužnijih ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Rajmond Rojnik. Goste iz Ravensburga u Gradskoj vijećnici primili su gradonačelnik Goran Habuš i Dragutin Hainš, član Kulturnog vijeća grada Varaždina. Uz posjet Varaždinu i Varaždinskim baroknim večerima, njemački gosti posjetili su Zagreb, Varaždinske Toplice i Krapinu.

Kako bi im boravak u Varaždinu bio što ljepši i ugodniji pobrinuli su se članovi Hrvatsko njemačkog društva Varaždin koje već 20 godina aktivno radi i surađuje s prijateljskim njemačkim gradovima Ravensburgom i Koblenzom. Uz to, Društvo svake godine šalje učenike i studente iz Varaždina na razne projekte u Njemačkoj u kojima predstavljaju grad Varaždin i Hrvatsku.

Na kraju svog boravka u Varaždinu predstavnik gostiju Heinz Hübner pozvao je predsjednika Hrvatsko njemačkog društva Varaždin Daniela Pantalera, potpredsjednike Miroslava Markovića i Tatjanu Kreč te ostale članove društva u posjet Ravensburgu što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.