Google ponovo snima hrvatske ceste za svoj Street view, stigli i u Varaždin Foto: Krešimir Đurić

Google ponovo snima hrvatske ceste za svoj Street view, stigli i u Varaždin

Varaždinske vijesti | 4.5.2021. u 20:30h | Objavljeno u Društvo

Najpoznatija internetska tražilica na svijetu - Google, ovih dana obavlja snimanja na hrvatskim prometnicama, kako bi na Google Street Viewu uskoro objavili najnoviji izgled okoliša koji pretražujemo, usklađen sa svim promjenama koje su nastupile unatrag 10 godina, kada je Google obavio posljednja snimanja u Hrvatskoj.

Ekipe Google Teama stigle su i na ulice Varaždina, gdje su parkirani u svojim automobilima ispred središnje gradske pošte dogovarali dnevni raspored obaveza s ciljem ažuriranja fotografija gradova, cesta i autocesta na Googleovim online kartama.

- Google je svjestan da se infrastruktura u gradovima, ali i među gradovima, s vremenom mijenja i razvija, kao i da ponekad prirodne katastrofe ostave svoj trag, pa fotografije treba redovito ažurirati – napomenuo je snimatelj Googlea i dodao kako će nove fotografije pomoći korisnicima da se još bolje orijentiraju i lakše planiraju putovanja.

Podsjetio je također da ulažu maksimalne napore kako bi zaštitili privatnost, a istodobno omogućili svim korisnicima prednosti usluge Street View.

- Svakoj objavi prikupljenih fotografija prethodi obrada kojom se zamućuju lica ljudi i oznake registarskih pločica na snimkama – pojasnio je.

Street View dodatno sadrži mogućnost uklanjanja označenih fotografija koje možemo prijaviti pritiskom na tipku "Report a problem" u donjem lijevom kutu ekrana. Google Street View dostupan je u više od 220 zemalja širom svijeta, a u Hrvatskoj je aktivan od 2012. godine. Osim ulica i cesta, Google je fotografirao i pješačke zone unutar gradova i drugih mjesta do kojih automobili nemaju pristup, pa i Stari grad u Varaždinu, a nove snimke objavit će u Street viewu po završetku snimanja u Hrvatskoj u kolovozu 2021. godine.

Google_Street_varazdin_snimanje_04052021_1.jpg

Google_Street_varazdin_snimanje_04052021_2.jpg