GDCK Ivanec: One slabijeg imovinskog statusa opskrbili zaštitnim maskama i dezificijensima

J.Š./ Varaždinske vijesti | 22.2.2021. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Odlukom članova Skupštine GDCK Ivanec, kao najvišeg tijela upravljanja, na sjednici koja je održana krajem 2020.g. odlučeno je da se sredstva članarinom prikupljenom u 2020.g. u cijelosti utroše u kupnju i raspodjelu zaštitnih maski i dezinfekcijskih sredstava obiteljima koje žive u siromaštvu i riziku od siromaštva.

- Slijedom aktualne epidemiološke situacije i mjera, od strane naših operativaca na terenu (djelatnika i volontera) uočena je potreba za navedenim osobito za obitelji koje imaju djecu - kažu iz GDCK-a Ivanec.

Slijedom navedenog (uzimajući u obzir da je iz projekta HCK ''Čuvajmo ih'' u 2020.g podijeljeno 233 litara dezinfekcijskih sredstava i 11.650 kom maski za naše korisnike starije od 65 godine) za obitelji s djecom, korisnike Socijalnog programa GDCK Ivanec kupljen je 141 komad gelova za dezinfekciju i dezinficijensa za kućanstva, te 2700 komada zaštitnih maski, te utrošeno 4.482,00 HRK, od ukupno prikupljenih 4.462,00 kn HRK članarinom GDCK Ivanec. GDCK Ivanec broji 2734 članova.

- Na taj način pomoći ćemo 205 članova kućanstva/korisnika, sa 110-tero djece do 18 godina starosti, odnosno 41 višečlanu obitelj, te obitelji/kućanstva starosti do 50-65 godina starosti:223 obitelji, odnosno 257 članova. Isporuka prema obiteljima kreće tijekom idućeg tjedna - kažu.

Prethodne godine HCK uveo je nove pristupnice za članstvo, koje djelatnici i volonteri dijelile na akcijama dobrovoljnog darivanja.

- Pristupnice smo također slali poštom građanima koji su prethodnih godina bili članovi, volontirali ili na bilo koji način pridonijeli našem društvu, a grupno skupljanje članarine obavljamo u školama i drugim kolektivima s kojima surađujemo u Tjednu HCK koji se svake godine obilježava od 08.-15. svibnja. Ukoliko još niste, u to vrijeme prilika je da postanete našim članom - napominju.

Narednih godina prikupljena novčana sredstva od članarina, planiraju koristiti za isplate potpora i pomoći članovima GDCK Ivanec sukladno potrebama (npr. pomoć za kupnju lijekova, pomagala, pomoć osobama oboljelima od teških bolesti i slično), što će se definirati idućom odlukom Skupštine GDCK Ivanec.

Član Hrvatskog Crvenog križa je osoba koja redovito-jednom godišnje plaća članarinu, te koja se formalno složila s uvjetima o članstvu prema Statutu i u pravilu može birati i biti biran u predstavnička tijela HCK. Članove dijele na aktivne odrasle (u koje spadaju i članovi skupštine GDCK Ivanec) te mlade, dobrovoljne darivatelje krvi, te počasne članove. GDCK Ivanec ima 4 počasna člana, od kojih je jedan od njih, g. Franjo Vrabelj, ujedno i počasni član Hrvatskog Crvenog križa.

Označeno u