Gastronomsko putovanje Hrvatskom na Sajmu domaćih proizvoda u Luminiju

Varaždinske vijesti | 12.10.2018. u 16:24h | Objavljeno u Društvo

Sajam domaćih proizvoda u Trgovački će centar Lumini za vikend donijeti gastronomsko putovanje Hrvatskom. Izlagači stižu iz svih dijelova zemlje. Uz one iz Varaždina, Međimurja i Podravine, tu su i izlagači koji spajaju istok i jug zemlje – Baranju i neretvanski kraj.

Lumini_4.JPG

Vrhunske domaće proizvode posjetiteljima će predstaviti mesnica Jagušić, OPG Kraljik, OPG Horvat, OPG Marije Popović i drugi. Najmlađe posjetitelje obradovat će šarmantne tradicijske igračke Mirice Kukec i Drvene čarolije.

Lumini_3.JPG

Sajam će biti otvoren u subotu i nedjelju, 13. i 14. listopada od 9 do 21 sat, a posebni zabavni programi oba dana počinju u 16 sati.

Nastupit će mnogobrojni sastavi i kulturno-umjetnička društva. Među njima su Biseri, Klaruš, Hajdina, Itas i Varaždinska glazbena udruga. Najsretnije posjetitelje očekuju i vrijedni darovi.

Lumini_1.JPG

Za humoristične će nastupe biti zadužen Štef z beciklinom, a program će voditi Nenad Kumrić Charlie.

Poseban program nadahnut tradicijom djecu očekuje u subotu od 13 do 15 sati u igraonici Twister. Moto druženja je „Kad se vrijedne ruke slože, napravit' se puno može“. Sve počinje radionicom izrade domaćih rezanaca. Nakon toga mališani će se moći okušati u starim igrama te izradi plastelina od brašna. Oni koji vole narodne priče, tradicionalne pjesmice i brojalice, na svoje će doći u 14.30 sati.

Lumini_2.JPG

Lumini_5.JPG