Članovima fotokluba nije to prva izložba u Švicarskoj Foto: Foto klub Sloboda

FOTO Zahvaljujući fotoklubu Sloboda, Švicarci mogu razgledati ljepote Hrvatske

Varaždinske vijesti | 27.11.2018. u 17:06h | Objavljeno u Društvo

Članovi varaždinskog fotokluba Sloboda uz pomoć Hrvatskog športskog društva Ban iz švicarskog St. Gallena i Generalnog konzulata u Zürichu u petak, 23. studenog, otvorili su izložbu fotografija u prostorima HŠD Ban u Saint Gallenu.

Generalni konzul RH u Švicarskoj Slobodan Mikac na otvorenju je istaknuo važnost suradnje između udruga koje rade u Hrvatskoj i Švicarskoj, te pozvao i ostale zainteresirane udruge da pomognu Hrvatima u Švicarskoj u očuvanju hrvatske kulture i kulturne baštine.

izlozba_st_gallen17.jpg

Predsjednik fotokluba Sloboda Željko Hajdinjak i tajnik Dario Stočko zahvalili su domaćinima i generalnom konzulu na pomoći pri organizaciji izložbe, te najavili i nove programe kojima je za cilj promocija Hrvatske u zemljama Europske unije.

Najeminentniji hrvatski fotografi kroz svoje radove prikazuju najbolje od hrvatske kulturne, tradicijske, povijesne i prirodne baštine od hrvatskog sjevera do krajnjeg juga. Autori su kroz svoje fotografije spajaju sve dijelove Hrvatske, preko Mure i Drave na sjeveru i prostranih slavonskih ravnica na istoku, preko velebitskih vrhova do jadranske obale i otoka na krajnjem jugu naše domovine. Kroz te fotografije moguće je putovati kroz vrijeme i dobiti uvid u sve posebnosti hrvatskog prostora od antike, umjetničkog uzleta u vrijeme renesanse i baroka pa sve do današnjeg modernog doba.

izlozba_st_gallen14.jpg

Članovima fotokluba nije to prva izložba u Švicarskoj. Naime, već su jednom uz pomoć članova fotokluba Split organizirali izložbu pod nazivom „Plava i zelena Hrvatska“ u Generalnom konzulatu u Zürichu koja je izazvala veliki interes diplomatskog zbora u Švicarskoj. Izložba je održana povodom Dana nezavisnosti 2016. kada su uspostavljeni i prvi kontakti s Hrvatima u Švicarskoj.

Varaždinski fotoklub Sloboda osnovan je 1973. godine i čitavo vrijeme svog djelovanja za cilj ima promicanje fotografije i očuvanje fotografskog izražaja kao dio umjetničkog izražavanja.

izlozba_st_gallen.jpg

izlozba_st_gallen7.jpg

Označeno u