FOTO: Više od 300 umirovljenika na 4. Umirovljeničkoj kajkavijadi u V. Bukovcu Foto: Općina Veliki Bukovec

FOTO: Više od 300 umirovljenika na 4. Umirovljeničkoj kajkavijadi u V. Bukovcu

Varaždinske vijesti | 21.5.2018. u 08:19h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije, a u domaćinstvu Udruge umirovljenika Općine Veliki Bukovec, u nedjelju, 13. svibnja, u Društvenom domu u Velikom Bukovcu održana je 4. "Umirovljenička kajkavijada", manifestacija kojom se njeguje kajkavska riječ.

Prostor Društvenog doma bio je ispunjen do kraja, a načelnik općine Veliki Bukovec, HSS-ov Franjo Vrbanić, istaknuo je odlično domaćinstvo općinske udruge umirovljenika koju vodi Ljubo Makar.

- Mi smo relativno mala općina s nekih 1400 stanovnika, a ugostili smo više od 300 ljudi na ovoj manifestaciji. Važno je i da je domaćin naša udruga umirovljenika koja na području općine ima više od 200 članova u raznim sekcijama i koji su vrlo aktivni. Došao je red na nas da organiziramo ovo okupljanje i udruga je to uradila savršeno - naglašava načelnik Vrbanić te najavljuje da će općinska uprava i dalje podržavati aktivnosti udruge umirovljenika.

- U ovih godinu dana kako sam načelnik, suradnja je izvrsna. Aktivni su na svim poljima. Za Božić i Novu godinu posjećuju druge umirovljenike, sudjelovali su u organizaciji maskenbala, u humanitarnoj akciji za bolesno dijete i to je tek dio. Aktivni su i izvan granica općine pa su nedavno sudjelovali na sportskom natjecanju u Varaždinu - dodaje načelnik Velikog Bukovca, u kojem je održana prva ovogodišnja kajkavijada umirovljenika.

Predsjednica saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije Jadranka Bahlen ističe da je kajakvijada umirovljenika postala tradicija.

- Njegujemo kajkavsku riječ, a nastupaju naši umirovljenici sa svojim dramskim sekcijama, pjevačkim zborovima, poezijom, onim s čim se bave. Ovo je prva ovogodišnja, domaćin je Veliki Bukovec, a svake godine imamo dvije kajkavijade. Interesa ima za 700-800 ljudi, no ovdje nemamo toliko mjesta. Prošle godine u Varaždinskim Toplicama je sudjelovalo 760 umirovljenika, nažalost to je jedini takav prostor gdje možemo ugostiti toliko umirovljenika. Ostali prostori su manji, ali uvijek nam je lijepo - kaže Bahlen te pojašnjava da iz svake udruge dolazi desetak umirovljenika pa je zastupljena cijela županija s 31 udrugom umirovljenika.

U programu su se predstavile udruge umirovljenika s područja Varaždinske županije: iz Ljubešćice s „haljinama iz bakine škrinje“, iz Breznice, Malog Bukovca, Cestice, Varaždinskih Toplica i Varaždina sa zborovima, iz Martijanca s recitalom Milkice Pajtak te udruga umirovljenika iz Malog Bukovca još jednom, ovoga puta s igrokazom „Miško ide v Banjske dvore“. U društvu načelnika te predsjednice Općinskog vijeća Velikog Bukovca, Jasenke Zdelar, pratio ih je i načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković.

veliki_bukovec_-_umirovljenicka_kajkavijada_01.JPG

veliki_bukovec_-_umirovljenicka_kajkavijada_02.JPG

veliki_bukovec_-_umirovljenicka_kajkavijada_03.JPG

veliki_bukovec_-_umirovljenicka_kajkavijada_04.JPG

veliki_bukovec_-_umirovljenicka_kajkavijada_05.JPG

veliki_bukovec_-_umirovljenicka_kajkavijada_06.JPG

veliki_bukovec_-_umirovljenicka_kajkavijada_07.JPG

veliki_bukovec_-_umirovljenicka_kajkavijada_08.JPG

veliki_bukovec_-_umirovljenicka_kajkavijada_09.JPG

veliki_bukovec_-_umirovljenicka_kajkavijada_10.JPG